little nightmares

Het was al bekend dat Bandai Namco tijdens de gamescom een nieuwe IP zou laten zien en dat dit Little Nightmares zou zijn. Nu heeft de uitgever ook wat meer informatie over de game gegeven, zo meldt Dualshockers.

In Little Nightmares speel je als Six en het is de bedoeling om te ontsnappen van The Maw. Je komt terecht in een soort poppenhuis waar elke kamer een gevangenis is en elke bewoner een bedreiging. Je zult onderaan in ‘The Hull’ beginnen en langzaam maar zeker moet je je opwerken naar ‘The Above’ om uiteindelijk te kunnen ontsnappen. Tijdens je avontuur zal je ook verschillende puzzels tegenkomen die het je moeilijk maken om de weg naar boven te vinden.

Volgens de ontwikkelaar zal Little Nightmares al je angsten, die je had toen je kind was, tegenkomen. De game belooft de speler een meeslepende grote wereld voor te schotelen met een donker interactief verhaal. Little Nightmares zal uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc en staat gepland voor lente 2017. Er is ook weer een nieuwe trailer vrijgegeven en deze kun je hieronder bekijken.