Update: E3 2010: Sony kondigt PSN Plus aan met details

Het was al bekend dat Sony met een premium PlayStation Netwerk service zal komen. Sony heeft zojuist de PSN Premium service aangekondigd, namelijk PSN Plus. Er gingen al geruchten dat het deze naam zou krijgen. Het PlayStation Netwerk zal uiteraard altijd gratis blijven dus maak je geen zorgen.

Als je PSN Plus bezit zul je eerder toegang krijgen tot demo´s, beta´s, gratis DLC, volledige PSN games, gratis Minis en nog veel meer. Het zal per maand €4,99 kosten en voor één jaar betaal je €49,99. Drie maanden zullen €17,99 kosten. Tevens liet Sony weten dat de eerste PSN game die je gratis zal krijgen Wipeout HD zal zijn.

Update: Sony heeft de Nederlandse website van PlayStation Plus online gezet, waar een heleboel extra informatie te vinden is.

“Meld je aan voor PlayStation Plus en haal nog meer uit je PlayStation 3 met een hele reeks premium en exclusieve features, waaronder jaarlijks games en content ter waarde van ten minste €200, PSN-features uitsluitend voor leden en nog veel meer!

 • Games: krijg jaarlijks allerlei PlayStation Network-games, minis en PS one-klassiekers plus premium avatars en dynamische thema’s ter waarde van ten minste €200 in handen. Bovendien kun je van exclusieve kortingen in de PlayStation Store profiteren en als eerste demo’s en bètaversies uitproberen. De content in de PlayStation Store wordt elke maand geüpdatet, dus er is altijd wel iets nieuws om je mee te vermaken.
 • Volledige game uitproberen: probeer enkele PlayStation®Network-games en releases op Blu-ray Disc een uur lang uit voordat je deze aanschaft.
 • Automatisch downloaden: ontvang de nieuwste systeemsoftware voor je PS3, alle updates voor je games en zelfs enkele demo’s automatisch.”
 1.    424 XP
  Dawes's avatar

  Meer inhoudelijke details zullen welkom zijn,

  welke features krijg je erbij?.. Voor een paar demo’s ga ik geen 50 euro dokken!

  pas zag ik een lijstje met wel hele mooie dingen erin!

 2.    284 XP
  just1n's avatar

  denk wel dat ik het een maandje sowieso gaat proberen. gelijk wipeout erbij, die me anders 20 euro zou kosten, dus dat is mooi 😀

  Maar tot nu toe kijk ik het even aan totdat er meer bekend wordt.

 3.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik weet het niet hoor is allemaal een beetje geld verneuking

 4.    31 XP
  patrick1982's avatar

  @just1n: Zal wel gratis zijn bij een jaarabbo ze zijn natuurlijk niet gek :p

 5.    19 XP
  PascalvE's avatar

  Gratis spul is geldig zolang je abbo bent. Je kunt dus 1 maand abbo wordenen genieten van Wipeout HD, als je daarna niet verlengd is het echter doei doei tegen Wipeout.

  Offtopic: WHOEI TWISTED METAL!

 6.    453 XP
  desauzenman's avatar

  wipeout hd heb ik zelf akl maar goed 50euro is wel erg duur

 7.    12 XP
  leon3107's avatar

  euhhh, per maand betalen goedkoper als 3 maanden in ene betalen?
  Ik vind het toch wel karig wat aangeboen wordt om hiervoor te geld te vragen. Ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld.

 8.    284 XP
  just1n's avatar

  @PascalvE:
  ik las het ook net. jammer, maar wel begrijpelijk 😛

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zeker dat ik dit ga doen, echt een leuke toevoeging.

 10.    136 XP
  forzazwollenaar's avatar

  gaat het automatisch per maand of kan je gewoon voor 1 maand kopen zegmaar . want stel dat een nieuwe dlc 15 euro kost koop je snel even psn plus voor een maand ;D

 11.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  ligt eraan natuurlijk.
  gratis DLC, valt daar alle DLC onder, of alleen maar van games die toch niemand speelt.

 12.    72 XP
  gamefreak's avatar

  en is cross voice chat dan gratis?

 13.    692 XP
  pikeepikee's avatar

  Geen Cross Game Chat?

 14.    60 XP
  T*One's avatar

  “Het zal per maand €4,99 kosten. Drie maanden zullen €17,99 kosten”

  dan kan je toch beter gewoon elke maand los betalen lijkt me?

 15.    75 XP
  SecrecY's avatar

  @T*One: Ik weet wel zeker dat het per vier maanden is, een kwartaal. Ik las het ook en dacht :S wtf.

 16.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Dit ga ik zeker een maandje proberen :), er nog wel meer functies voor ”plus”

 17.    1690 XP
  chronic010's avatar

  Is het ook al mogelijk je er nu al voor aan te melden? Kan het op de info site niet vinden, vandaar. ik zou me er gelijk voor aanmelden, al is het maar voor de updates die dan automatisch worden gedowned. Draai continudiensten en vind het nogal kut als ik na elven ’s avonds thuis kom, en een potje wil doen en dat kreng moet updaten.

 18.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @chronic010: heb je je ps3 dan constant aanstaan?
  lijkt me dat hij de updates niet download als je ps3 uitstaat, dus als je hem dan ’s avonds aanzet moet hij alsnog die update downloaden 🙂

 19.    95 XP
  [J]Space's avatar

  @Wouter1980: Op de website is te lezen dat je gewoon een tijd kan instellen waarop de Playstation gaat updaten. Maar of je Playstation dan ook daadwerkelijk aan moet staan, staat er niet bij… Zie hieronder voor de quote:

  Automatisch downloaden
  Ontvang automatisch de nieuwste systeemsoftware, game-updates en demo’s.

  Stel je PlayStation 3 in om automatisch de nieuwste updates van de PS3-systeemsoftware en de games die je speelt te ontvangen en krijg bovendien enkele demo’s rechtstreeks en automatisch naar je PS3 toegestuurd.

  Je hoeft dus niet langer meer te wachten op je favoriete game omdat er een nieuwe patch is toegevoegd of te onthouden wanneer die laatste update voor je systeemsoftware nu weer verschijnt, want vanaf nu doet je PS3 het werk voor je.

  Stel gewoon de tijd in waarop je updates en demo’s wilt ontvangen en alles wordt automatisch naar je PS3 gedownload, zodat je elke keer helemaal up-to-date verder kunt spelen.

 20.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Hehe is eindelijk dat gezeik uit de wereld van mensen die zaten te klagen dat het €10,- per maand zou kosten. Ik vind €50 best wel een mooie prijs voor een jaar abbonnement. Even afwachten welke titels er in de lijst voorkomen.

  De reden dat de de 1 maand abbonnement goedkoper is dan de 3 maanden versie weet ik niet, maar daar zal Sony vast wel een reden voor hebben.

 21.    369 XP
  matthijs222's avatar

  jezus… ben ik hier de enige die me een beetje uitgemolken begin te voelen??? is het wel weer niet een ander dure controller die je weer moet hebben, is het wel weer een premium lidmaatschap op iets wat altijd al gratis is, ik vind dit echt belachelijk…

 22.    7 XP
  Smannesman's avatar

  Ik ben niet verkocht.
  Wipeout wil ik niet, spellen uitproberen is leuk maar ik betwijfel dat ik dat echt ga gebruiken, dat automatisch downloaden klinkt zo irritant dat ik eerder zou betalen om het uit te zetten.
  Dan blijven volgens mij alleen de DLC en PSN games over.. en zoveel boeiends zit daar ook niet tussen.

 23.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ik wil hier best nog wel over nadenken, prijs valt op zich nog wel mee voor wat je krijgt

 24.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Echt stom dat je content weg is nadat je je abonnement opzegt, dat is gewoon dikke zever.

 25.    220 XP
  salberts93's avatar

  Die prijzen voor PS+ zijn gisteren aangekondigd op de persconferentie. Het ging allemaal nogal snel en voor je het weet heb je de prijs gemist. Dus misschien klopt die prijs van 3 maanden niet helemaal, of die van 1 maand niet. We hebben iets gemist gisteravond, excuses!

 26.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  @GVeyron: misschien om mensen te lokken die nog aan het twijfelen zijn, en om hen een goedkope eerste maand te bieden?