rendition1.img (4)

Er is enigszins onduidelijkheid omtrent de Battlefield 1 beta die we vandaag gelukkig kunnen ophelderen. Zo wisten we eerder te melden dat de open beta, die dus voor iedereen speelbaar is, op 31 augustus begint. Via het persbericht werd tevens gemeld dat spelers die mee willen doen aan de early access beta, die eerder begint dan 31 augustus, zich op moeten geven als Battlefield insider. Dat laatste houdt in dat je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief.

Wil je alleen toegang tot de early-access beta? Dan dien jij jezelf voor 21 augustus op te geven voor de nieuwsbrief. Nu trok men op Reddit, Twitter en andere kanalen al snel de conclusie dat de early-access dus op 21 augustus begint. Niets is alleen minder waar, want de early-access beta blijkt helemaal niet op 21 augustus te beginnen. Vandaar dat ook wij bij PSX-Sense ons artikel via deze weg willen rectificeren en onze excuses hiervoor willen aanbieden.

Nu hebben we op de Gamescom even Lars Gustavsson opgezocht, de Design Director bij DICE in Stockholm voor Battlefield 1. Hem hebben we gevraagd wanneer de early-access beta nu precies begint.

Hij vertelde ons dan ook het volgende:

“om mee te doen aan de early-access beta geef je jezelf op via Battlefield.com als insider, vervolgens zul je dan toegang krijgen tot deze vroege beta. Wanneer dit precies is weet ik nog niet en is mij ook nog niet verteld. Je moet je alleen wel voor 21 augustus opgeven, wil je meedoen aan de early-access beta. EA zal je dan op de hoogte houden over wanneer dit precies start. Hoe vroeg de beta dus gaat zijn is vooralsnog onbekend”.

Het is dus nog even afwachten wanneer de early-access beta start. De kans dat dit alsnog op 21 augustus gaat zijn is dus nog steeds aanwezig, maar allesbehalve zeker. Het is in ieder geval ergens tussen 21 augustus en 31 augustus.