Consolebattle
Begin dit jaar schreven we over de verkopen van de PlayStation 4 in Duitsland en de cijfers destijds lieten zien dat de Xbox One ver op de console van Sony achter stond. Nu we een maand of zeven verder zijn, zijn er weer nieuwe cijfers naar buiten gekomen en daaruit blijkt dat Sony nog altijd als een trein gaat.

De lifetime sales van de PlayStation 4 staan in Duitsland momenteel op 3.250.000 met de Nintendo Wii U op een tweede plaats. Die console staat nu op 750.000 verkochte units en vlak daarachter zien we de Xbox One met 710.000 verkochte consoles. De Wii U heeft in de afgelopen maanden in verhouding vrij weinig verkocht, slechts 60.000.

De Xbox One gaat in dat opzicht een stuk beter met 105.000 verkochte exemplaren en het is slechts een kwestie van tijd totdat Microsoft naar de tweede positie schiet. Sony blijft echter heer en meester, want zij verkochten in Duitsland dit jaar 460.000 consoles tot zover en er moet wel iets heel bijzonders gebeuren wil Microsoft Sony nog van de eerste plaats stoten.

Nu is Duitsland slechts één markt, er zijn natuurlijk ook markten waarop de Xbox One het aanzienlijk beter doet. Desalniettemin toont dit eens te meer aan dat Sony echt mijlenver op alle concurrentie voor ligt.