ps_neo

Gisteren hebben jullie uitgebreid de PS4 Slim kunnen bekijken in dit artikel. Foto’s van dit apparaat lekten gisteren via verschillende kanalen en personen, wat betekent dat we dus twee nieuwe PS4’s gaan krijgen. In de ene hoek hebben we de PS4 Slim, die nagenoeg hetzelfde is als de originele PS4, alleen dan net een beetje kleiner. In de andere hoek staat echter de PS4 Neo, een verbeterde PS4 met betere hardware die in staat is om content in 4K af te spelen.

Nu blijkt een medewerker van het bedrijf Foxconn, die de productie van de PS4 verzorgt in China, al eerder wat informatie over de PS4 Slim te hebben verspreid. Zo gaf hij enkele maanden geleden onder andere op het AV9G forum een schets van de PS4 Slim, die verdomd veel lijkt op de gelekte PS4 Slim van gisteren. Dit maakt hem dus plots een redelijk betrouwbare bron en dus is de rest van de informatie die hij gedeeld heeft ook wat interessanter.

Zo meldde hij dat de PS4 Slim nu al 6 maanden in productie is en dat er recentelijk begonnen is aan de massa-productie van nog een PS4-model. Dit model zou hetzelfde design krijgen als de PS4 Slim, maar deze is wel 3cm dikker dan de originele PS4. Daarnaast is de PS4 Neo een flink stuk zwaarder dan de PS4 Slim en het originele model, wat zou kunnen betekenen dat de PlayStation VR Processing Unit inderdaad geïntegreerd is in de PS4 Neo.

Alle duidelijkheid omtrent de nieuwe consoles verwachten we op 7 september, wanneer Sony een persconferentie gaat houden in New York.

161248w1yokgch12totf92