Na de vele leaks rondom de PS4 Slim en PS4 Neo is er nu ook een nieuwe DualShock 4 opgedoken via het Braziliaanse blog OuterPixel. Deze DualShock 4 is hieronder op foto’s te zien en lijkt behoorlijk veel op een patent dat eerder deze zomer opdook. Erg serieus namen we dit patent echter niet, omdat deze erg veel leek op eerder ingediende patenten van Sony.

De DualShock 4 die hieronder op de foto’s te zien is nemen we vooralsnog dan ook met een korrel zout, want het kan zijn dat het hier een vroeg prototype betreft of een namaak-model. De DualShock 4 zou volgens de FCC het nummer CUH-ZCT2U meekrijgen en op de foto’s is een iets grotere controller te zien dan we gewend zijn.

De controller heeft op de patentafbeelding wel wat weg van een Xbox-controller, zonder de welbekende PlayStation-identiteit te verliezen. Het is opvallend als Sony toch kiest voor een redesign van de DualShock 4, aangezien deze controller geprezen werd vanwege het comfort. Wanneer dit daadwerkelijk de nieuwe DualShock 4 betreft, wordt deze mogelijk meegeleverd met de PS4 Slim of PS4 Neo.

Bekijk de foto’s hieronder, de controller lijkt op het eerste gezicht redelijk hetzelfde; maar hij is net iets dikker en korter.

Schermafbeelding 2016-08-22 om 16.00.30

Schermafbeelding 2016-08-22 om 16.00.24