Dark Souls III

Het was de bedoeling dat er later vandaag een grote aankondiging gedaan zou worden rondom Dark Souls III, maar het ziet er naar uit dat dit al vroegtijdig naar buiten is gekomen. Famitsu heeft laten weten dat de eerste DLC voor het derde deel in de beroemde serie op 25 oktober in Japan beschikbaar zal worden gesteld. Gematsu laat weten dat op de officiële Twitterpagina van PlayStation te lezen was dat deze datum ook voor het Westen geldt. Het laatstgenoemde bericht is ondertussen verwijderd.

De eerste add-on voor Dark Souls III – die ‘Ashes of Ariandel’ heet – neemt onder andere nieuwe magie, wapens en miracles met zich mee. Zo is er een zwaard omringt door kleurloos vuur en een ring van licht die je gooit als een boemerang. Tevens bevat de DLC een nieuwe PvP-map genaamd: Immortal Arena. De extra content kost 1200 yen, wat ongeveer 10,60 euro is. Wellicht dat de prijs in de PlayStation Store €9.99 gaat zijn.

Een officiële prijs voor het Westen is dus nog niet bekend evenals dat we nog geen bewegende beelden hebben, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk later vandaag onthuld worden.

DarkSouls