Schermafbeelding 2016-08-25 om 11.39.56

Het is uitermate belangrijk je persoonsgegevens en accounts zo goed mogelijk te beschermen. Dit begint natuurlijk bij het kiezen van een goed en dus complex wachtwoord. Daarnaast is het ook belangrijk om voor verschillende services verschillende wachtwoorden te kiezen. Wanneer jij immers hetzelfde wachtwoord overal gebruikt en een site wordt een keer gehackt, dan is alles benaderbaar voor kwaadwillende mensen.

Om het echter helemaal af te maken maak je gebruik van tweestapsverificatie, iets wat al kan bij Instagram, Facebook, Google en nog vele anderen. Het heeft even mogen duren, maar vanaf vandaag is het ook mogelijk om dit voor je PlayStation Network account in te stellen.

Met tweestapsverificatie maak je jouw account nog veiliger. Wanneer iemand namelijk wilt inloggen op jouw PSN-account vanaf een nieuwe locatie, ontvang jij een SMS. In deze SMS staat vervolgens een code om de authenticiteit te bevestigen en af te ronden op nieuwe apparaten. Hiermee verklein je de kans dat je PSN-account gehackt wordt en dat is natuurlijk wel zo fijn.

We raden iedereen dan ook aan gebruik te maken van deze optie en er is eigenlijk geen reden om het niet te doen. Neem dus even de tijd en stel het in op je PSN-account.

Wil jij ook gebruikmaken van tweestapsverificatie voor je PSN-account? Dan kun je dat via deze link instellen.