ps4s-640x376

Naast de PS4 Neo weten we inmiddels ook zo goed als zeker dat er een PS4 Slim zal gaan verschijnen. Na al de foto’s en informatie die we hier voorbij hebben zien komen, is het enkel nog even afwachten tot Sony de console officieel uit de doeken doet. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid op 7 september gebeuren, want dan zal Sony in New York namelijk een eigen evenement organiseren.

Het is daarbij interessant om te zien dat Sony nu tóch een PS4 Sim met ook een nieuwe DualShock controller uit gaat brengen. Met name als we terugkijken op het verleden. Er was eerder namelijk niet direct sprake van een PS4 Slim, omdat het volgens geruchten te duur zou zijn om te maken.

Zonder er een heel technisch verhaal van te maken, ziet het er naar uit dat Sony toch een manier gevonden heeft om een PS4 Slim te verantwoorden. Daarmee komt de console enigszins als een verrassing, omdat de PS4 Neo eigenlijk het nieuws continu domineerde. Sterker nog, dat wekte de indruk dat Sony direct naar de Neo zou ‘overstappen’, zonder een aangepast PS4 model uit te brengen.

Die is nu toch plots opgedoken wat het een verrassing maakt. Aan de andere kant hadden we dit toch een beetje aan kunnen zien komen, want van bijna elk platform dat Sony ooit binnen de PlayStation familie heeft uitgebracht, is een Slim variant verschenen. Denk aan de PSOne, de kleine PS2, twee PS3 modellen en nu ook de nieuwe PS4 Slim.

Ook is het een verstandige move om te concurreren met Microsoft. Zij hebben recent de Xbox One Slim uitgebracht en daarmee in de volksmond een ‘nieuwe’ console. Sony kan daar met de PS4 Slim handig op inspelen, want er zijn van beide platformen immers nieuwe modellen.

Goed, het PS4 Slim verhaal is een hot topic momenteel en biedt ruimte voor veel discussie. Zag jij de PS4 Slim aankomen of was het ook voor jou een verrassing? En vind je de komst van deze console nuttig of had Sony dit achterwege kunnen laten – afgezien van de financiële voordelen die het Sony wellicht brengt? Kortom, je mening hierover kan je hieronder droppen, zoals elke andere week.