Langzaam maar zeker komt de release van Battlefield 1 steeds dichterbij. We zijn ondertussen immers minder dan twee maanden van de release van de shooter verwijderd. Toch krijgt iedereen binnenkort de mogelijkheid om de game alvast te spelen. Op 31 augustus, aanstaande woensdag dus, start namelijk de open beta.

Het was al bekend dat je eerder toegang tot de beta krijgt wanneer je jezelf aanmeldt als Battlefield Insider. Het was tot op heden echter nog onduidelijk wanneer de Insiders met de beta aan de slag kunnen. Daar is nu verandering in gekomen, want via Twitter is namelijk bekendgemaakt dat Battlefield Insiders vanaf 30 augustus los kunnen gaan met de beta, een dagje eerder dus.

Verder lijkt het er ook op dat we nu weten hoe de officiële theme song van Battlefield 1 gaat klinken. Via de vernieuwde user interface in Battlefield 4 is namelijk de nieuwe versie van de iconische muziek uit de Battlefield franchise te horen, wanneer je in het menu informatie over Battlefield 1 opzoekt. De theme song van Battlefield 1 lijkt weer ouderwets episch te worden. Beluister het via de video hieronder zelf.