maxresdefault (1)

Eén van de games die je dit jaar kunt spelen met PlayStation VR is EVE: Valkyrie. CCP Games heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten wat voor modi er aanwezig zullen zijn in de game en dat zijn er best wel een aantal.

EVE: Valkyrie kun je zowel in je eentje als in multiplayer spelen. De singleplayer, genaamd Chronicles, bestaat uit vier categorieën:

  • In Recall krijg je een verhalende missie te spelen waarin een aantal dingen worden aangegeven over wat er gaande was voor de game en tijdens de huidige Valkyrie-tijdlijn.
  • In Scout Mode kun je op onderzoek uit gaan, zonder dat je wordt aangevallen. Tevens kun je Echoes vinden die je meer backstory geven en je kunt extra loot vinden.
  • Survival doet precies wat de benaming zegt: je moet zien te overleven tegen steeds sterker wordende vijanden. Je kunt hierin kiezen uit twee moeilijkheidsgraden: Novice en Pro.
  • Als je je skills wilt bijschaven, dan kun je kiezen voor Training. Je kunt bijvoorbeeld racen op een parkoers vol obstakels of je kunt een schip van een andere klasse proberen en kijken of dat bij jou speelstijl past.

In de multiplayer heb je de keuze uit drie modi: Team Deathmatch, Control en Carrier Assault:

  • Team Deathmatch is voor iedereen duidelijk: twee teams strijden tegen elkaar en degene met de meeste kills wint.
  • In Control is het de bedoeling om drie zones in een map over te nemen. Om de controle te krijgen over een zone moet er een drone op de desbetreffende plek worden losgelaten.
  • Carrier Assault is de meest complexe modus. Hierin is het zaak om je basis, of in dit geval Carrier, te beschermen en die van de ander aan te vallen. Deze beschikken over een schild, dus deze moet eerst worden uitgeschakeld door twee van de drie objectives te volbrengen. Om te winnen moet de core van de Carrier worden uitgeschakeld. Assault Carrier wordt ook uitgelegd in de onderstaande video.