Photo 29-08-16 19 20 34

Voorafgaand aan de release van het nieuwste FIFA deel ieder jaar, heerst altijd weer de discussie over de ‘rating’ van iedere speler. Welke speler heeft goed gepresteerd het afgelopen jaar en verdient een betere waarde? En welke speler heeft het niveau het afgelopen jaar niet waar kunnen maken?

Zoals we vanuit EA Sports de afgelopen jaren wel gewend zijn, brengen ze een top 50 van beste spelers in de game uit. Het gaat hierbij wel om de Ultimate Team ratings, die vaak iets afwijken van die uit de andere modi in de game.

Van de top 50 zijn de eerste 20 spelerswaardes alvast bekendgemaakt en wat opvalt is dat de nummer 50 in het lijstje al een hogere waarde heeft dan de nummer 50 van vorig jaar. Hieronder het volledige lijstje inclusief statistieken.

Zoals gezegd zijn hierboven de eerste 20 spelers te zien en de komende dagen zal EA Sports de 30 beste spelers nog naar buiten brengen. Naast deze eerste 20 heeft EA Sports ook nog een video naar buiten gebracht, waarin nog enkele waardes werden onthuld. Speciaal voor jullie hebben wij de waardes alvast uit deze video gehaald, dit bespaart jullie weer een kleine twee minuten.

Na het zien van deze eerste spelerswaardes valt voornamelijk op dat enkele keepers een flinke upgrade hebben gehad. Waar in FIFA 16 de twee beste keepers in het spel Manuel Neuer en David De Gea waren met respectievelijke waardes van 90 en 86, zien we nu al drie andere keepers met een waarde variërend van 87 en 88. Uiteraard zijn we ontzettend benieuwd wat jullie van de toegewezen waardes vinden dus schroom niet om je mening hieronder te laten horen.