26206421086_43576a3861_k_thumb800

PlayStation Now voor de PC is vanaf vandaag ook beschikbaar in de Verenigde Staten, nadat de service hier eerder al live ging. Opvallend genoeg biedt Sony alleen geen ondersteuning voor diegene met een Mac-computer, er is namelijk alleen een Windows-versie te downloaden. Mac-gebruikers blijven dus enkel en alleen aangewezen op de Remote-play applicatie, die wel Mac-ondersteuning biedt.

Uiteraard kun je op je Mac ook Windows installeren via bootcamp of gebruik maken van virtualisatie software, zoals Parallels. Dit is echter toch een redelijk omslachtige manier, puur en alleen om een game via PlayStation Now te kunnen spelen.

De Remote-play applicatie biedt echter weer minder ondersteuning in tegenstelling tot PlayStation Now voor de Windows PC. Zo heb je voor de Remote-play applicatie minimaal Windows 8.1 nodig, wat al een doorn in het oog is bij veel PC-gebruikers die liever bij Windows 7 blijven. Met de PlayStation Now applicatie doet Sony het echter wel weer goed, want deze ondersteunt namelijk wel Windows 7 vanaf Service Pack 1.

De ondersteuning van de applicaties voor de desktop en laptop is dus enigszins wat onlogisch. Hierbij komt nog dat men aan Sony vroeg waar de applicatie van PlayStation Now voor de Mac bleef, waarop men aangaf dat ze dit momenteel nog evalueren. De reeds aangekondigde DualShock 4 adapter werkt overigens weer wel met de Mac. Lekker verwarrend allemaal dus, maar wellicht dat Sony dat op termijn rechttrekt middels updates en software ondersteuning uitbreidingen.

Met PlayStation Now is het mogelijk om PS3-games te streamen en te spelen. De games lopen niet native op je eigen hardware, maar worden gedraaid op Sony’s eigen hardware, waarvan jij de beelden zult streamen en waar je de input via de controller naar verstuurt.

Schermafbeelding 2016-08-31 om 14.19.57