61799_gb_news

Eerder kwam al het gerucht naar buiten dat er een collectie aan remastered Assassin’s Creed games aan zat te komen. Dit was te danken aan een Gaming Board beoordeling in Zuid-Korea. Nu gooit de grootste Franse gaming website hier nog een schepje bovenop, met een gelekte afbeelding van de game. Daarnaast weten zij ook de nodige informatie te melden over de collectie.

Zo meldt men dat de collectie naar de PS4 en Xbox One gaat komen in november. Deze collectie bevat de remastered versies van Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations. Deze versies lopen allemaal op 1080p met een framerate van 30fps, aldus Gameblog.fr. Elke game bevat ook nog eens alle uitgebrachte downloadbare content, als onderdeel van de collectie.

Gameblog.fr meldt verder nog dat ze de uitgave ook daadwerkelijk hebben gezien en dat de textures uitermate verbeterd zijn ten opzichte van de originele games. Als we hun mogen geloven is het meer dan enkel een PC-port en we zijn erg benieuwd naar de eerste trailers die Ubisoft ongetwijfeld snel zal uitbrengen.

We zijn allen bekend met het feit dat de volgende Assassin’s Creed pas in 2017 verschijnt. Omwille van die reden zou een dergelijke collectie een erg logische zet zijn om toch ook dit jaar nog van de franchise te kunnen profiteren. November 2016 als release is echter al vrij snel, dus een officiële aankondiging – mochten de geruchten kloppen – zal vast niet lang meer op zich laten wachten.