Final Fantasy XV image

Final Fantasy-fans waren allesbehalve blij toen ze ruim twee weken terug te horen kregen dat deeltje vijftien werd uitgesteld. De reden hiervoor was dat ze meer tijd nodig hadden om de game op te poetsen. Nu heeft director Hajime Tabata tegenover Famitsu laten weten wat er dan precies moet worden bijgeschaafd.

Volgens Tabata kampt het spel op dit moment met framerate problemen, verschillende bugs en de game is nog niet goed in balans. Zo zweven sommige personages in de lucht en/of zien ze er een beetje misvormd uit. Door de extra tijd die men nu heeft, kan dit er allemaal worden uitgewerkt en krijgen gamers straks een zo goed als perfect afgewerkt product te spelen.

Tevens zal Final Fantasy XV geen day one-patch krijgen, omdat alles nu op tijd kan worden toegevoegd en bijgeschaafd. Dit is volgens de director van FF XV ook gedaan om gamers die hun console niet op het internet aangesloten hebben tegemoet te komen. Dit is vooral in Japan een grote groep. Volgens cijfers is daar 20% van de gamers niet aangesloten op het wereldwijde web.

“According to some data, the console game users of more than 20% of Japan was such a situation. The United States has a higher connection rate than Japan. In other words, in Japan, [those] who will be playing without the Internet connection, was found to be a significant number.”