ps4slim

In steden als Dubai is het niet meer dan normaal dat games verkocht worden ver voor de daadwerkelijke release. De retailers zijn in de Verenigde Arabische Emiraten klaarblijkelijk een stuk soepeler als het gaat om releasedata verbreken. Wat ervoor zorgt dat mensen daar soms dagen – en in enkele gevallen zelfs weken – van te voren al aan de slag kunnen met nieuwe titels.

Het is nu echter de eerste keer in de geschiedenis van gaming hardware, dat een console al te koop is, zelfs voordat deze officieel is aangekondigd. In dit geval lijken de Emiraten ook hier een belangrijke rol in te spelen, want de gelekte PS4 Slim’s blijken allemaal hier vandaan te komen.

Volgens een reportage van het Britse online magazine MCV heeft een bron aan hun verteld waar de PS4 Slim’s vandaan kwamen. Het begon allemaal toen de PS4 Slim opdook bij CEX, een Britse tweedehands verkoper die dient als een soort Pawn Shop. Deze winkels hebben enkele PS4 Slim’s opgekocht van iemand, mogelijk een Arabier, die de consoles uit Dubai of Abu Dhabi heeft meegenomen. Men had in het land al een paar PS4 Slim’s op voorraad en daar was het wachten op officieel bericht van Sony om de console te mogen verkopen, wat men dus aan hun laars heeft gelapt.

Groot-Brittannië verwelkomt in de zomer altijd erg veel toeristen uit de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Qatar en het is dus niet heel gek dat zij ook producten meenemen voor vrienden en familie die daar wonen. Blijkbaar heeft iemand enkele PS4 Slim’s meegenomen om die vervolgens te verpatsen aan CEX met als gevolg dat het hele internet er over vol stond.

Naar verwachting kondigt Sony de PS4 Slim op 7 september officieel aan en kunnen we de console via de normale weg ook aanschaffen hier in de Benelux. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de Nederlandse distributiecentra inmiddels vol liggen met deze nieuwe console.