Tijdens een panel bij PAX West heeft Gearbox Software officieel een remaster van Duke Nukem 3D aangekondigd. Deze nieuwe versie van de shooter uit 1996 was vorige week al uitgelekt, maar nu is het dus bevestigd dat de game eraan zit te komen en weten we de eerste details, de prijs en de releasedatum.

De remaster van de game zal uitkomen onder de naam ‘Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tour’. Deze nieuwe versie bevat uiteraard de originele Duke Nukem 3D, maar beschikt ook over acht gloednieuwe levels, gemaakt door het originele team van ontwikkelaars. Uiteraard is de game in een wat moderner jasje gestoken. Zo is de framerate verbeterd en is de game van een visuele update voorzien. Prefereer je toch liever de oude graphics van het origineel? Dat kan, want in deze opgepoetste versie kan je er ook voor kiezen om de game met de originele visuals te spelen.

Verder bevat de game nieuwe muziek, gecomponeerd door de originele sound designer Lee Jackson. Verder heeft Duke in deze game enkele nieuwe one-liners in petto en hiervoor is Jon St. John, de oorspronkelijke stemacteur van Duke Nukem, teruggekeerd.

Duke Nukem 3D: 20th Anniversary Edition World Tour verschijnt op 11 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game gaat $19.99 kosten, maar hoeveel de prijs in euro’s is werd helaas niet bekendgemaakt. Hieronder kan je de aankondigingstrailer en de eerste screenshots van de game bekijken.