Tijdens PAX West organiseerde 2K Games een panel in het teken van Mafia III. Tijdens dit panel werd er nieuwe gameplay getoond van een onderonsje tussen Lincoln Clay en zijn bondgenoten. In Mafia III moet jij als Lincoln namelijk nieuw veroverde districten toewijzen aan één van de personages die aan jouw kant staan, waaronder Vito Scaletta. Deze keuzes hebben consequenties voor hoe de personages verder in de game reageren. Hoe dit eraan toegaat kan je zien in de video hieronder.

Verder heeft 2K Games ook de DLC plannen voor Mafia III bekendgemaakt. De game zal na de release ondersteund worden met nieuwe content, zowel gratis als betaald. De gratis uitbreidingen brengen nieuwe content en features. Zo brengt de eerste gratis uitbreiding de mogelijkheid om het outfit van Lincoln aan te passen. Ongeveer één maand na de release kunnen spelers gratis nieuwe wapens verwachten, evenals een uitgebreid systeem om auto’s aan te passen. Daarna zullen er ook nog autoraces aan de game worden toegevoegd.

De betaalde uitbreidingen betreffen verhaalgedreven content. Deze DLC pakketten kunnen individueel van elkaar worden gekocht, maar ook samen. Tevens maken ze onderdeel uit van de Season Pass. De eerste story DLC heet ‘Faster, Baby!’, de tweede ‘Sign of the Times’ en de derde ‘Stones Unturned’. Naast een nieuw stuk verhaal om te doorlopen, bevatten deze drie uitbreidingen ook andere content, waaronder nieuwe outfits, wapens, races en meer.

Onderaan dit bericht kan je de eerste screenshots van de DLC voor Mafia III bekijken. Helaas zijn deze niet van een erg hoge kwaliteit, dit heeft er mee te maken dat ze rechtstreeks uit het panel zijn vastgelegd.