359222

Red Dead Redemption HD is de droom van menig gamer en volgens de laatste geruchten gaat deze droom werkelijkheid worden. Verantwoordelijk voor het gerucht is de Koreaanse videogame website ‘Gamefocus.co.kr’. Zij melden dat er een remastered versie van Red Dead Redemption onderweg is. Deze game moet gaan uitkomen op de PS4, Xbox One en eindelijk maar toch ook de PC.

Verder meldt de website dat de game, in tegenstelling tot het origineel, geheel gelokaliseerd is voor Korea. Het origineel werd uitgebracht met Engelse ondertiteling, maar de remastered versie zal ook Koreaans gesproken zijn. Mogelijk dat een vertaalbureau dit heeft gelekt aan de website, gezien de details. De echte bron achterhalen is moeilijk, want deze is onbekend.

Men meldt dat de PS4 en PC-versies worden vrijgegeven in Korea, maar ze waren niet zeker over de Xbox One versie, alhoewel deze volgens de website wel bestaat. Dit komt mogelijk door het feit dat de Xbox One nauwelijks marktaandeel heeft in Zuid-Korea, waardoor een PS4 en PC-versie genoeg zou zijn.

Als laatste meldt de website nog dat de game op 7 september aangekondigd gaat worden tijdens de PlayStation Meeting van Sony Interactive Entertainment. Dit sluit aan op de eerdere geruchten dat Rockstar aanwezig zou zijn bij dit evenement.

De CEO van Take-Two Interactive, het moederbedrijf achter Rockstar, wist eerder al te melden dat Rockstar werkt aan meerdere projecten die snel aangekondigd gaan worden.