Knipsel
Special: Vijf redenen om uit te kijken naar Destiny: Rise of Iron – De release van Destiny: Rise of Iron is nabij en na een jaar krijgt de game weer een grote update als het om content gaat. Het thema gaat over de Iron Lords en een nieuw gevaar wat je als Guardian moet zien te stoppen. De nieuwe uitbreiding bevat verse missies, quests, wapens en meer en omdat het zoveel is, bespreken we in dit artikel vijf redenen om uit te kijken naar Destiny: Rise of Iron.

5. De Iron Lords en SIVA

In de voorgaande uitbreiding kregen we te maken met de Taken en het grote kwaad in de vorm van Oryx. Heel snel was duidelijk wie de antagonist was, maar in Rise of Iron is dat niet zo. Door dit gegeven is het verhaal al erg interessant en daarbij gaan we leren wie de Iron Lords waren. De wapens van het PvP evenement, Iron Banner, van de afgelopen twee jaar droegen allemaal de namen van deze helden van vroeger, maar nu komen we te weten wie dat allemaal waren. De Fallen hebben ondertussen een nieuw middel gevonden om sterker te worden en dat is SIVA. Wat dit nu precies is en of er ook een grote eindbaas op ons staat te wachten, is verder nog wat wazig, maar maakt het des te boeiender. Via verschillende missies en quests zullen we hier meer over te weten komen.

RoI

4. Het overnemen van Felwinter Peak

Rise of Iron begint met het overnemen van een social space die volledig nieuw is. Als Guardian zullen we Felwinter Peak beklimmen en de Fallen die zich daar hebben genesteld uitschakelen, om zo een nieuwe sociale space te verkrijgen. Vanuit deze locatie begint het verhaal waarin jij een Iron Lord gaat worden pas echt. Dit aan de hand van allerlei nieuwe quests die je naar de Plaque Lands zullen brengen wat een nieuwe omgeving is in de Cosmodrome. Hier zul je ook de Archon’s Forge betreden wat een nieuwe en uitdagende arenamodus is, die te vergelijken is met de Prison of Elders.

3. Nieuwe loot om op te jagen

Met Rise of Iron krijgen we een hoop nieuwe loot die we kunnen kopen of verdienen. De vendors in The Tower krijgen een nieuwe inventaris, waar je nu – als je bij een factie in rang stijgt – ook kan kiezen of je een wapen of armor krijgt. De beste loot zal voornamelijk uit de endgame activiteiten komen, zoals de nieuwe Raid, Iron Banner en Trials of Osiris. Daarnaast zijn er oude exotics die terugkeren via quests, waaronder de Gjallarhorn en Thorn, maar ook nieuwe waarvan we het bestaan nog niet eens weten. De artefacten die werden toegevoegd met The Taken King zullen veranderen, want ze zullen meer invloed hebben op de gamplay. Zo kun je een artefact dragen waarmee je inkomende Supers kan blokkeren als je een opgeladen zwaard bij je draagt. Erg nuttig in PvP en zo is er genoeg interessante en nieuwe loot om te verzamelen.

Supremacy

2. Crucible wordt flink uitgebreid

Dat Bungie luistert naar de grote community die Destiny heeft, was al duidelijk, maar dit werd nog even onderstreept toen ze tijdens de gamescom een feature aankondigde waar fans lang om hebben gevraagd. Private Matches zullen namelijk mogelijk zijn vanaf 20 september en dit biedt veel opties voor de Crucible. Zo kun je gezamenlijk met vrienden of met clans uitvechten wie de beste is of juist rare variaties bedenken. Een voorbeeld hiervan is dat één iemand een veel hogere aanvals- en verdedigingswaarde heeft qua wapens en armor dan de rest. Hij of zij is dan een soort juggernaut waar anderen op moeten jagen. Een wild idee dat zo ineens bij ons opkomt, maar je kan het natuurlijk nog veel gekker bedenken. Verder zal de Crucible 4 nieuwe maps krijgen en een nieuwe modus, Supremacy, wat een variant is op Kill Confirmed, zoals we dat kennen uit de Call of Duty serie. In deze preview van Rise of Iron kun je daar meer over lezen.

1. Wrath of the Machine

In het verleden van Destiny werd al snel duidelijk wie de grote eindbaas zou zijn van een Raid. Met Vault of Glass had je Atheon, in Crota’s End de zoon van Oryx, Crota, en later mocht je de vader van hem, Oryx, een kopje kleiner maken. Ditmaal in de nieuwe Raid, welke Wrath of the Machine heet, is nog veel onduidelijk. Bungie heeft in wat trailers een glimp getoond van de Raid, maar we denken zelf dat dit slechts een fractie is en de uiteindelijke eindbaas is ook nog onbekend. Dit maakt ons juist des te benieuwder naar de Raid, want er valt weer veel te ontdekken. Hoe werken bepaalde mechanieken? Wat is de beste tactiek en welke verraderlijke jumppuzzels zitten erin? De Raid zal waarschijnlijk het slotstuk zijn van Rise of Iron, maar de content lijkt verder boordevol activiteiten te zitten die de Destiny speler maanden zoet kan houden.

RoIRaid

Dit waren onze 5 reden waarom wij uitkijken naar Destiny: Rise of Iron. Misschien heb je zelf ook punten waarom je niet kan wachten op deze uitbreiding en als je wilt kun je die hieronder neerzetten. Vanaf 20 september gaan we meteen aan de slag en je zult onze bevindingen dan ook zo snel mogelijk hier lezen.