Gran Turismo 5 heeft eindelijk een releasedatum en het lijkt op te gaan schieten. Er komen nieuwe screenshots binnen en ook nieuwe informatie wordt vrijgegeven. GT Planet heeft een verzameling van alle details die bekend zijn gemaakt op een rijtje gezet. Zo is Polyphony Digital op het moment bezig om de puntjes op de i te zetten. Ze zijn bezig met het verkorten van de laadtijden en de graphics nog verder te verbeteren. Ook schijnt Gran Turismo 5 bijna de hele Blu-ray disk te vullen.

Wat het spel zelf betreft zijn er ook een hoop details. Zo kan je de tijd in het spel laten synchroniseren met de echte tijd van de dag. De toeschouwers bij races zijn dynamisch: hoe groter en belangrijker de race, hoe meer er zullen zijn. Dit betekent automatisch ook meer tenten, campers en auto’s langs het circuit. Kazunori Yamauchi zegt over de auto’s รณp het circuit dat hij misschien iets te ver is gegaan met de hoeveelheid detail en dat de auto’s in Gran Turismo 5 meer thuis zouden zijn op een volgende generatie Playstation.

Je hebt in Gran Turismo 5 zowel normale lampen als koplampen. Zo kan je op een lange race langzamere auto’s vertellen aan de kant te gaan als je ze wilt inhalen. Handig als je in een 24-uurs race de nummer laatst weer inhaalt. Alle lichten op auto’s zullen stof, modder en ander vuil in de lucht verlichten. De organisatie van het NASCAR racen staat er verder op dat alle modellen van de NASCAR series in het spel zullen zitten. Eerder werd gemeld dat er maar negen NASCAR auto’s in Gran Turismo 5 zouden zitten. Dit is echter niet waar, er komen er bovenop de negen uit de E3 demo nog velen aan.

De graffiti op de Nurburgring is exact nagemaakt. Dit zal ook up-to-date gehouden worden totdat Gran Turismo 5 op 2 november in de winkels verschijnt. Online kunnen spelers een Gran Turismo 5 profiel hebben waarmee ze de voortgang van hun vrienden kunnen bekijken en bijhouden. Alle auto’s in Gran Turismo 5 zullen werkende toeters hebben. Ook handig als je langzamere tegenstanders aan de kant wilt hebben. Tenslotte is er nog gemeld dat er meer Formule 1 auto’s in Gran Turismo 5 zullen komen, naast de Ferrari die we gezien hebben in Prologue.

Er zal meer informatie over Gran Turismo 5 komen op de Gamescom later dit jaar. De Gamescom is van 18 tot 22 augustus. PS3-Sense houdt je op de hoogte. Echter het grote wachten is natuurlijk voor 2 november: dan verschijnt Gran Turismo 5 in de winkels.