Gran Turismo 5: standaard en premium auto’s

Als er over één ding veel verwarring is geweest omtrend Gran Turismo 5, is het wel het verschil tussen Premium en Standaard auto’s. Dat probleem is opgelost met een vraag en antwoord op Twitter met Kazunori Yamauchi van GT Planeten een artikel over de verschillende soorten auto’s op de Amerikaanse Gran Turismo website. Ook is daarbij een video verschenen waarin je een aantal Sandaard auto’s kan zien.

De Premium auto’s in Gran Turismo 5 krijgen krassen, worden vies en gaan slechter rijden als ze te beschadigd zijn. Dit hebben Standaard auto’s ook. Exclusief voor de Premium auto’s is het afvallen van delen van de auto’s, zoals deuren en bumpers. De Premium auto’s zijn verder tot in de diepste details nagemaakt in Gran Turismo 5. Standaard auto’s zijn auto’s uit de vorige delen van Gran Turismo die opgepoetst zijn tot Playstation 3 niveau. Het enige verschil wat je ziet aan de buitenkant van de Standaard auto’s is dat de ramen wat getind zijn. Ze doen verder niet veel onder voor de Premium auto’s, volgens Yamauchi zullen Standaard auto’s ook gewoon een cockpit view hebben. Hieronder een video met een aantal Premium auto’s.

 1.    1267 XP
  luctheman's avatar

  ergens is het wel begrijpelijk dathet 5 jaar duurt voordat hij uitkomt. Want dit is gewoon niet normaal meer. jezus!

 2.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  @luctheman:
  Volledig mee eens…

 3.    171 XP
  bobka007's avatar

  Lol als dat de ‘normale auto ‘ zyn wat zyn dan die speciale…

 4.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  koop hem alleen als er ferrari f50 in zit 😛

 5.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @ferrariking: Die zit er in.

 6.    284 XP
  just1n's avatar

  @PS3-sense
  het is een filmpje met de ‘standaard’ auto’s geen filmpje met premium auto’s 😉

 7.    220 XP
  salberts93's avatar

  speciale moet je vooral kijken naar NASCAR auto’s enzo, daar zie je ook t interieur enzo van buitenaf

 8.    44 XP
  Boudewijn's avatar

  in het filmpje staat overigens als titel dat dat de standard cars zijn…. en ik vind het zo belachelijk he…eerst staat er: er is geen cockpit view en nu dan wel weer maar minder gedetailleerd….wat?! Ze doen al zo lang over deze game en hun selling point is juist al die auto’s en dan gaan ze zo’n systeem er inzitten…Ik weet niet hoe het met jullie zit maar mij stelt dit gewoon weer meer teleur..

 9.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  wel vet in het donker 😛

  heb je ook audi q7 en die range rovers ?

 10.    220 XP
  salberts93's avatar

  Christiaan daarvoor moet je bij Test Drive Unlimited 2 wezen denk ik. Misschien komen ze wel, maar ik denk dat ze niet erin zullen zitten vanaf dag 1

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  lekker old-skool wagens 😛

 12. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  begrijpelijk? half werk afleveren want als je 1 auto doet moet je ze wel allemaal doen…erg slecht van ze laat dan de 3d eruit en alle auto’s afmaken, die tv’s zijn echt TE duur nog dus nutteloos nog.

 13.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  @Vinyl Vonna:
  o hoe weet je dat 😮