PS4-Pro-officially-announced-Sony-confirms-PS4-NEO-release-date-and-price-708306

Deze week is er natuurlijk weer een nieuwe Jouw mening en waar kan die deze keer anders over gaan dan over de PS4 Pro. De nieuwe verbeterde versie van de PS4 werd de afgelopen week samen met de PS4 Slim eindelijk uit de doeken gedaan. Tegelijkertijd werden tevens een nieuwe DualShock 4 controller, een nieuwe PlayStation Camera én een nieuwe headset onthuld, maar dat laten we allemaal voor wat het is. In deze Jouw mening draait de stelling volledig om de PS4 Pro en wie zijn wij om hier niet een prikkelende stelling aan te koppelen. De stelling van deze week luidt namelijk; ‘De PS4 Pro is het niet waard om te kopen’.

Laten we beginnen bij de capaciteit van de console om games mooier weer te geven dan nu met de huidige PS4 mogelijk is. Om daar echt van te genieten dien je wel te beschikken over een 4K TV en als je die niet hebt, dan moet je die nog even los kopen wat een duur geintje is. Grafisch zal alles echt genieten zijn, maar is het de dure uitgave waard? Een PS4 Pro en een nieuwe TV voor een visuele upgrade die zich in technisch opzicht enigszins beperkt voor singleplayer games, dat is best een prijzige aangelegenheid.

Singleplayer games zullen met de PS4 Pro vooral afgespeeld worden met een framerate van 60 frames per seconde en hoewel dat technisch met de multiplayer ook kan, stelt Sony een limiet op 30 in om gamers op een oudere PS4 niet te benadelen. Enige uitzondering kan zijn dat als games op een oude PS4 ook gewoon op 60 frames per seconde draaien, dat het dan in de multiplayer ook kan. Een PS4 Pro kopen voor een gedeeltelijk betere framerate? Ook dat is een duur geintje. Dan zijn er nog andere voorbeelden waar het weer net wat anders ligt, bijvoorbeeld Mass Effect: Andromeda, waarbij BioWare kiest voor mooiere graphics tegenover een hogere framerate.

Ook is er nog de HDR-ondersteuning die zorgt voor een nog beter contrast en kleurenweergave van games, waardoor het er nog mooier uitziet. Maar TV’s die HDR ondersteuning bieden zijn vrij duur en als je dan besluit om een 4K TV te kopen, dan wil je natuurlijk ook HDR hebben, maar dat drijft de kosten nog verder omhoog. Bovendien, de oude PS4 gaat ook HDR-ondersteuning krijgen met een aankomende update. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de ondersteuning voor 4K Blu-ray films die er gewoon niet is.

Bizar aangezien Sony eerder de PS3 als dé ultieme Blu-ray speler in de markt heeft gezet, welke achteraf uit verschillende tests het beste bleek te zijn. Vervolgens ondersteunt de PS4 ook Blu-ray films, mede omdat Sony een grote rol in de ontwikkeling van dit medium heeft gehad, waarna ze vervolgens besluiten om de ultieme variant links te laten liggen. Ben je dus een film freak, dan zul je hierdoor mogelijk ook teleurgesteld worden. Netflix en YouTube zijn wel in 4K beschikbaar straks, maar voor de eerstgenoemde service dien je een Ultra-HD abonnement af te sluiten, wat ook weer in de kosten meetelt.

Dat zijn dus een heleboel haken en ogen, maar laten we toch nog even de positieve punten benadrukken. Want heb je financieel je zaakjes goed voor elkaar en ben je een echte ‘early-adaptor’, dan kan je straks zeker ook veel plezier beleven aan Sony’s nieuwe console. Speel je graag singleplayer games, dan kijk je straks ongetwijfeld je ogen uit bij het spelen van games als Uncharted 4, Rise of the Tomb Raider en het aankomende Horizon: Zero Dawn. Hetzelfde geldt voor het bekijken van Netflix content in 4K en wat de toekomst ons gaat brengen. De PS4 Pro is in dat opzicht een goede aanschaf, zeker als je al over een 4K TV met HDR-ondersteuning beschikt.

Ga je voor PlayStation VR, dan heb je aan de PS4 Pro ook een goede, aangezien je een betere beeldkwaliteit krijgt bij het spelen van VR-games. Daarnaast sommen we nog even kort de overige voordelen op. Het gebruik van Remote-play in een resolutie van 1080p, via 5Ghz beschikken over een snelle en stabiele Wi-Fi verbinding, het gebruik van Share-play in een resolutie van 1080p en het maken van screenshots in 4K. Dat zijn genoeg punten waardoor het interessant is om een PS4 Pro te halen.

Dit is wellicht de langste Jouw mening tot nu toe geworden en deze staat mooi tegenover de column van Roy van gisteren. De PS4 Pro is en blijft een dure uitgave als je alle factoren meerekent, een nieuwe TV, duurder Netflix abonnement enzovoort. Dat zijn flinke kosten en dat maakt het voor deze mooie stelling niet de moeite waard om weer diep in de buidel te tasten. Goed, we zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar hoe jij tegen de PS4 Pro aankijkt en of je van plan bent om deze vernieuwde console aan te gaan schaffen. Vertel ons daarom waarom jij wél of juist niet tot een aanschaf overgaat.

Verpak je mening wederom in een leuke reactie en drop die onder dit artikel.