Eerder deze week onthulde Sony de PS4 Pro, een krachtigere PlayStation 4. Deze console is vanaf 10 november verkrijgbaar voor een bedrag van 399 euro. Tijdens de presentatie van de PS4 Pro was Deus Ex: Mankind Divided één van de games die men gebruikte om de kracht van de console te demonstreren. We wisten dus direct al dat deze game “forward compatible” is, wat betekent dat er een patch wordt uitgebracht om de game optimaal te laten werken met de PS4 Pro.

Inmiddels heeft Square Enix deze PS4 Pro verbeteringen voor Deus Ex: Mankind Divided wat uitgebreider toegelicht. De game zal namelijk niet enkel en alleen een verbeterde resolutie krijgen, maar er zullen ook andere zaken worden aangepakt waardoor de game er visueel een stuk mooier en gedetailleerder uit moet komen te zien. Hieronder een opsomming met alle verbeteringen die worden doorgevoerd voor Deus Ex: Mankind Divided op de PS4 Pro.

  • Overall resolution increase
  • Aliasing reduced
  • Reflective surfaces improved
  • More detailed lighting effects implemented
  • No compromise to the framerate

Ontwikkelaar Eidos Montreal liet weten blij te zijn met de PS4 Pro, omdat de console het mogelijk maakt om de game nog dichter in de buurt te laten komen van de artistieke visie van het team. Hierboven kan je nog een screenshot bekijken van Deus Ex: Mankind Divided op de PS4 Pro. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.