DOOM verscheen een paar maanden geleden, maar de shooter wordt nog altijd goed ondersteund door ontwikkelaar id Software. Zo verscheen onlangs het eerste betaalde DLC pakket Unto the Evil, waar wij behoorlijk positief over waren. In de tussentijd wordt er nog altijd hard gewerkt aan nieuwe gratis content en binnenkort zal er weer een update verschijnen die nieuwe features aan de game toevoegt.

Als eerste komt er een nieuwe Deathmatch modus voor DOOM. Dit is een klassieke free-for-all modus, waarin er geen teams zijn en iedereen voor zich speelt. Ook worden er Private Matches geïntroduceerd. Private Matches kan je samen met je vrienden opzetten en hierin kan je zelf de instellingen van de potjes regelen. De Deathmatch modus en Private Matches worden later deze maand door middel van een gratis update beschikbaar gesteld.

Vervolgens zal later dit jaar ‘Arcade Mode’ voor de singleplayer campagne verschijnen. Wat deze modus precies in zal houden is nog onduidelijk, maar men belooft een “competitieve toevoeging” voor spelers van de singleplayer. Ook deze modus zal gratis aan DOOM worden toegevoegd.

Benieuwd naar de nieuwe gratis content? Komende week, op 13 september om precies te zijn, gaat id Software gameplay van de Deathmatch modus en de Arcade Mode onthullen tijdens een livestream. Deze stream begint om 20:00 uur en kan je hier volgen. Hieronder kan je alvast een eerste teaser bekijken.