Zoals jullie wel kunnen raden is Metal Gear Solid: Rising het nieuwe deel in de immens populaire serie van Konami. Oorspronkelijk is het een zogenaamde stealth-game waar het doel is om zoveel mogelijk andere mensen te vermijden. In het laatste deel is dat wat minder geworden en is de invloed van wapens groter geworden.

Een ding wat Metal Gear Solid in de ogen van de meeste fans miste is natuurlijk het online gedeelte. Dit werd gecompenseerd met Metal Gear Online. Deze site heeft contact gehad met de creative director en producer van Metal Gear Solid: Rising. Een van de vragen die ze hadden is of er multiplayer in zou komen en hoe dit er dan uit zou komen te zien. Ze reageerden als volgt:

“We’re still actually considering this aspect as of now. We won’t make the game without online, but we’re still considering what element of online to put in the game.”

Duidelijk is dus dat er in ieder geval een online gedeelte in zal zitten. Wat voor een gedeelte dit dan wordt, zullen we nog even voor moeten wachten.