Schermafbeelding 2016-09-12 om 14.11.51

Met het nieuws dat oudere PS4-games straks worden voorzien van gratis upgrades voor de PS4 Pro, worden remasters mogelijk overbodig voor de PlayStation 5. Met de PlayStation 4 zijn er meer remasters uitgekomen dan dat je op één hand kunt tellen. Veel games die op de PS3 uitkwamen werden deze generatie verbeterd en geoptimaliseerd voor de PS4, om zo opnieuw verkocht te kunnen worden. Sony zag deze trend ook en deed er zelf net zo hard aan mee, maar met de komst van de PS4 Pro gaat dit mogelijk veranderen.

Wanneer oude games namelijk een patch gaan krijgen voor de PS4 Pro, heb je al een soort van remaster, alleen dan gratis. Uitgevers krijgen namelijk van Sony een nieuwe Software Development Kit aangeleverd. Deze maakt het gemakkelijker om games voor de PS4 van betere graphics en hogere resolutie te voorzien.

Mocht Sony dus een PlayStation 5 uit gaan brengen, zoals vandaag voorspeld werd, dan wordt dat een hele andere generatie dan de huidige. Veel games zijn dan immers al geoptimaliseerd en hiermee stopt het uitbrengen van remasters voor uitgevers. Puur omdat er nog weinig winst te behalen valt qua optimalisatie, omdat dit al gedaan is tijdens de huidige generatie waar de game voor uitkwam.

Wanneer Sony blijft bij het tussentijds upgraden van de PS4 en zij de PlayStation 5 overslaan in haar geheel, dan zijn remasters ook verleden tijd. Uitgevers krijgen dan immers de kans om telkens bij een nieuwe console een patch te maken die de graphics van oudere games verbetert.