Gran Turismo 5’s rollover crashes blijken teleurstellend

Misschien wel het meest geanticipeerde spel van de laatste tijd is Gran Turismo 5. Het spel is al enkele jaren geleden aangekondigd en vervolgens, door gebrek aan tijd, steeds uitgesteld. Nu lijkt het dan eindelijk zover; 2 November 2010 is de definitieve releasedatum die nu door Polyphony Digital is aangekondigd. Er was nog vrij weinig bekend over het spel naast de algemene feiten dat er bijvoorbeeld ongeveer 1000 auto’s in zouden zitten, er nu schade in het spel zou zitten en dat bijvoorbeeld Nascar nu ook een deel is in Gran Turismo. Sinds de E3 2010 is dit veranderd. Jullie hebben kunnen genieten van vele trailers en screenshots.

Nu is er nog een trailer gereleased, namelijk die van de rollover crashes. De crash waar de auto over de kop heen rolt, voor het eerst in de geschiedenis van Gran Turismo, is misschien wel het spectaculairste gedeelte van het nieuwe schade model. Tenminste, dat werd verwacht door de fans. Nu de trailer daadwerkelijk uit is, blijkt het een beetje tegen te vallen. Natuurlijk, de auto’s gaan over de kop in een crash en er zit hier en daar ook wel een krasje op de auto, maar dat is voor de meeste fans gewoon simpelweg niet genoeg als je zo’n simulatiespel op de markt gaat zetten. Wat ze vooral willen is dat, wanneer ze door de lucht heen vliegen, ze hun eigen bumper onder een andere auto willen zien schieten, wat dan weer veroorzaakt dat die andere auto ook crasht. Wat denken jullie ervan? De trailer staat hieronder.

 1.    158 XP
  Tofdark's avatar

  ik weet niet wat hier teleurgesteld aan is…
  het is op de detail gemaakt… wees blij met 950+ auto’s en voor redelijk wat wel schademodel!!!
  ik vind gewoon dat niemand moet zeuren… maak ander zelf een game!!!
  wel leuk dat ze toch in 1 jaar nog een goed schademodel hebben kunnen vormen!

 2.    135 XP
  Daskwartelkanon's avatar

  Ik zie ook niet iets heel slechts.
  Oké het is geen dirt 2 maar daar is GT5 ook niet voor gemaakt.

 3.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  Dit is helemaal niet slecht of teleurstellend, dit is realisme.

  Veel te veel vroegere games zorgden ervoor dat gamers het normaal vonden dat je auto 20 verticale salto’s maakte en daarna nog 3 loopings erbij deden in de lucht. Met die nieuwe footage dat over GT5 gereleased wordt de laatste dagen raak ik meer en meer siked rond dit spel!

 4.    96 XP
  BOMBERBAY-7's avatar

  Mensen moeten niet zeiken. De echte granturismo heads vinden dit natuurlijk bullshit. Dit word het vetste race spel in historie. Er is geen enkele xbox360 title die hier aan kan tippen. Zelfs Forza komt niet eens in de buurt.
  Dit word hellemaal mijn game!! Mij maakt het me geen moer uit hoe ik over de kop vlieg. Dit zal toch waarscheinelijk soms tot bijna nooit gebeuren dus ik kijk hier eerlijk gezegt ook niet naar om. Al konden ze NIET over de kop who gives a fuck?. Er is niks wat mij kan tegenhouden. Ik zal dit spel met liefde spelen:)

 5.    551 XP
  Tjoe's avatar

  Snap wat mensen zich druk
  maken ziet er toch super vet uit ?

 6.    584 XP
  tovenaar's avatar

  verliest deze bumpers?
  http://www.youtube.com/watch?v=lEMITjafRZU

  haha nee grapje 😛 vond hem zelf wel grappig..

  maar kijk dit uit forza 3: http://www.youtube.com/watch?v=cBT_tNDJGOU

  spreekt voor zich toch..

  wat ik nu dus zeggen wil is dat het er totaal niet slecht uit ziet en ik die roll overs wel super gedaan vind…

  koop deze game toch wel! kan er niet op wachten!

  EDIT: @ kerel onder mij, ja idd ze stellen hem zo weer uit 😛

 7.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Wat lopen ze nu te zeuren, de botsingen in het filmpje zijn niet een hard genoeg om 5x over de kop te gaan. laat die zeikers nu maar hun mond houden, straks wordt de game weer uitgesteld.

 8.    41 XP
  hcnollie's avatar

  oke hij is aso veel uitgesteld maar de laatste 4 filmpjes die ik zie zijn het wachten wel waard geweest niks teleurstellend

 9.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  @Tofdark: Juist, waarom moeten auto’s meteen ontploffen als je ze aanraakt? Het is geen The A-Team!

 10.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  er valt helemaal niks te zien in het filmpje (slecht filmpje)

 11.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @Daskwartelkanon: Wijze woorden..

 12.    454 XP
  arwin1993's avatar

  mensen zien inderdaad niet dat gt5 gewoon 950+ auto’s inzitten en in dirt maar 40 ofzo(weet aantal niet precies) waardoor dirt gewoon meer tijd daar voor overhoud.

 13.    220 XP
  salberts93's avatar

  schademodel is nog niet af he. wordt constant verbeterd. vorig jaar leek t hele schademodel nergens op en nu is t al n stuk beter

 14.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Nja dit is echt teleurstellend! Die onderkant van die auto was gewoon matzwart zonder enig detail……. echt te gaar….. deze game koop ik sowieso niet

 15. Anoniem -   
  UncleG Madhouse's avatar

  @bardfielt:
  haha als je idd zo slecht rijd dat je telkens alleen maar tegen de onderkant van je auto aan kijkt kan je idd ook beter deze game maar niet kopen!!! Dit is voor pro’s geen amateurs 🙂 die niet overweg kunnen met een echte driving simulator!! I feel sorry for you 🙂

 16.    585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  Ze hadden misschien iets aan de onderkant kunnen doen, zoals dat je de uitlaat ziet lopen enzoo, maar ik vind het helemaal niet erg als er niet superveel schade aan is. Het gaat om de gameplay en ook wel om de graphics en details, maar de graphics zijn super en de details zijn ook gewoon supergoed, alleen net niet perfect. Als je daar een probleem mee hebt, 1 tip:

  Koop het spel gwn niet!!???

 17.    5494 XP
  7th-son's avatar

  ik vind het er gewelding uitzien!

 18.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  zoveel zie ik niet moet ik eerlijk zeggen