Eerder doken er al geruchten op over een speciale collectie die de Assassin’s Creed games met Ezio in de hoofdrol zou gaan bundelen. Vandaag heeft Ubisoft deze collectie dan ook aangekondigd onder de naam Assassin’s Creed: The Ezio Collection. De collectie verschijnt 17 november voor de PlayStation 4 en Xbox One. De aankondiging ging gepaard met een mooie trailer, welke je hieronder kunt bekijken.

Zoals gezegd bevat Assassin’s Creed: The Ezio Collection de drie games uit de serie met Ezio als hoofdpersonage. Het gaat hier dus om Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations. De singleplayer avonturen van al deze drie games zitten in de collectie en tevens krijg je ook direct alle singleplayer downloadbare content die voor de games zijn verschenen. De multiplayermodi zijn niet in deze collectie inbegrepen.

De games zijn natuurlijk van een grafische update voorzien en lopen op de PlayStation 4 op een resolutie van 1080p. Verdere technische details en informatie over hoe de games zijn geoptimaliseerd ontbreken nog. Naast de drie games bevat Assassin’s Creed: The Ezio Collection ook nog twee korte films genaamd ‘Lineage’ en ‘Embers’. Deze films geven je wat meer informatie over de achtergrond van Ezio.

Als laatste kondigde Ubisoft nog de Assassin’s Creed: The Ezio Collection – Collector’s Case aan, welke exclusief is voor de Uplay shop. Hiermee krijg je nog fysieke extra’s, waaronder een set van exclusieve lithografieën, de officiële soundtrack van de game met een selectie van 40 nummers en een exclusieve Black Edition buste van Ezio Auditore.