39wNvVg

Het is al geruime tijd stil rondom de franchise Armored Core. Dit is opvallend, aangezien de franchise sinds 1997 tot 2013 praktisch elk jaar een nieuw deel heeft gezien. De reden voor de stilte, die nu al 3 jaar duurt, is daarnaast ook nog eens onbekend. Armored Core deed het altijd erg goed qua verkopen op de Japanse markt en dus zou je toch verwachten dat men aan de franchise blijft werken.

DualShockers trok tijdens de Tokyo Game Show de stoute schoenen aan en voelde From Software President Hidetaka Miyazaki aan de tand. Zij vroegen hem waar het nieuwe deel bleef van Armored Core en wanneer we deze kunnen verwachten.

Miyazaki vertelde hun vervolgens niet wanneer de game kwam, maar wel dat deze momenteel in ontwikkeling is bij de studio. Hij weigerde verdere informatie te geven over de nieuwe Armored Core en wilde ook niet vertellen wanneer überhaupt de aankondiging plaats gaat vinden. We moeten het dus doen met het gegeven dat de game in ontwikkeling is en dat Armored Core wel degelijk terugkomt.