Eind vorige maand kwam ontwikkelaar Kunos Simulazioni met de racing simulator Assetto Corsa voor de PlayStation 4. Nu heeft de Italiaanse studio aangekondigd dat er een behoorlijke update voor de game aan zit te komen. Deze patch voert vrij belangrijke fixes door en voegt tevens nieuwe features toe.

Allereerst zorgt de patch voor een soepelere framerate en worden de grootste screen-tearing problemen aangepakt. Verder wordt de AI verbeterd. Men heeft het niveau van de computergestuurde coureurs namelijk opnieuw gebalanceerd, op basis van feedback van de spelers.

De update zal ook de functionaliteit van de shifter van de Thrustmaster T80, T100 en TH8 stuurwielen optimaliseren. Als laatste brengt de update ook nog twee nieuwe moeilijkheidsgraden met zich mee. Nieuwkomers kunnen aan de slag op een ‘Very Easy’ niveau, terwijl geoefende spelers voor een uitdaging staan met de ‘Very Hard’ moeilijkheidsgraad.

Wanneer deze update voor Assetto Corsa verschijnt is nog niet bekend, maar het is wel zeker dat dit nog deze maand zal zijn.