PES2017blackbg-600x338
De afgelopen week was het dé week waarin Pro Evolution Soccer 2017 als eerste van de grote footies verscheen. Daarmee leidt de footie van Konami de dans alvorens FIFA 17 over een kleine twee weken in de winkels ligt. Inmiddels is de review ook online gegaan en daarin hebben jullie kunnen lezen dat we weer behoorlijk enthousiast zijn over dit nieuwe deel. De Jouw mening van deze week kan dan ook eigenlijk over niets anders gaan dan PES 2017 en daarmee gooien we er gelijk een scherpe stelling in; PES 2017 wordt dé ultieme voetbalgame van dit jaar.

Inderdaad, wordt, want FIFA 17 moet nog verschijnen en zodra die uit is begint de strijd pas echt. Voordat we verder gaan even een belangrijke aantekening, de schrijver van dit artikel is absoluut géén uitgesproken fan van één van beide voetbalgames, maar toch onderbouwen we onze stelling vandaag met argumenten. Dit puur gericht op een mooie discussie die we wellicht binnenkort kunnen herhalen, maar dan met FIFA 17 als leidend voorwerp.

FIFA 17 is nu speelbaar in de vorm van een demo, die je een goede indruk geeft van wat je ervan kan verwachten. PES 2017 is in z’n geheel uit en die game was vorig jaar al op gelijke hoogte zo niet beter dan FIFA 16. Het is duidelijk dat Konami zichzelf overtroffen heeft met PES 2017 waardoor men een voorsprong krijgt/of nog grotere voorsprong neemt op de concurrent en dat is te danken aan diverse zaken die deze game tot een topper maken.

PES2017

PES 2017 speelt realistischer en tegelijkertijd nog steeds zeer vloeiend weg en dat dankzij nieuwe animaties die zijn toegevoegd. Er zit tevens nóg meer uitdaging in de gameplay daar de A.I. die zich nu zal instellen op jouw speelstijl. De keepers reageren daarbij ook nog eens beter op alles wat er voor de goal gebeurt en dat verbetert de totaalervaring aanzienlijk.

Dat zijn toch allemaal wel punten die in het voordeel van PES 2017 spreken daar waar EA pretendeert een grote verbetering door te voeren met The Journey – waar je maar net interesse in moet hebben – en de Frostbite Engine daar waar PES 2017 er alsnog beter uitziet. Kortom, PES 2017 wordt dé ultieme voetbalgame dit jaar of iets voorbarig, ‘…is dé ultieme voetbalgame’. Jazeker, dat is een botte uitspraak, maar wel een mooie inzet voor een voetbal discussie.

We zijn erg benieuwd naar jullie reacties, want voor welke voetbalgame gaan jullie dit jaar en welk spel wordt dit jaar de beste van de twee volgens jullie? Misschien haal je zelfs beide games in huis, omdat je aspecten van elke game kan waarderen, ook dat kan natuurlijk. Wat het ook zijn mag, verpak je mening vooral weer in een mooie en passende reactie en drop die onder dit artikel. Gezien het onderwerp willen we wel benadrukken dat het belangrijk is en blijft om elkaar te respecteren, ongeacht je fan bent van één of beide voetbalgames. Als je geen zinnige reactie hierop hebt, doe ons een lol en laat die achterwege.