MGS
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain was het laatste deel in de reeks die gemaakt is door Kojima. Iedereen weet dat Kojima tegenwoordig niet meer werkzaam is voor Konami, maar op eigen naam een studio opgericht heeft en werkt aan de PlayStation 4 exclusive Death Stranding.

In de tussentijd gaat Konami wel gewoon door met de Metal Gear franchise en zo kondigden ze op de afgelopen gamescom Metal Gear Survive aan. Deze game zal in 2017 gaan verschijnen en is een coöperatieve shooter die als spin-off geldt.

Logischerwijs roept dit vragen op, zeker nu men gameplay heeft laten zien, en Kojima heeft gereageerd. Men vroeg hem namelijk of deze game een oorspronkelijk idee van hem was. Hierop antwoordde Kojima dat hij er niets vanaf weet en dat Metal Gear voor hem persoonlijk espionage is en dat hij niet denkt dat zombies zouden opduiken in de wereld van de franchise.

“That is incorrect. I’m not involved at all, and I don’t know anything about it. Personally speaking, Metal Gear Solid is espionage to me, political fiction. I don’t think zombies would appear in such a world.”