PS4Games
Wat een gamer wilt – Of je nu een beginnende gamer bent of een door de wol geverfde fanaat; iedereen heeft zo zijn voorkeuren wanneer het gaat om consoles en bepaalde games. Wat bepaalt je keuze? Prijs, de mogelijkheden van de consoles en de games zelf natuurlijk. Een klein overzicht van keuzebepalende factoren bij de aankoop van een bepaalde game console.

De drie grote ‘spelers’

In de wereld van het gamen gaat het in feite maar om drie grote aanbieders. Dit zijn Sony met de PlayStation, Nintendo met de Wii en Microsoft met de Xbox. Samen beheersen ze de huidige gaming markt met elk een eigen console en (spel)mogelijkheden. Alhoewel subjectief (wat verwacht je zelf van een spelcomputer?), liggen prijs/kwaliteit verhoudingen bij alle drie de consoles anders. Denk je eraan om een console aan te schaffen? Bedenk dan dat je met een bundelpakket (console + controller + spel) zoals bij mediamarkt.nl meestal voordeliger uit bent.

PlayStation 4

De PlayStation 4 is alweer de vierde generatie console van Sony. Niet alleen het supersnelle systeem en de haarscherpe beeldkwaliteit maken van deze console de ultieme favoriet voor velen. De PlayStation biedt daarnaast ook een scala aan andere mogelijkheden op je televisiescherm. Niet voor niets blijkt ook in Duitsland de PlayStation 4 verreweg het meest verkocht.

PS4

“PlayStation 4” (CC BY-SA 2.0) by FaruSantos

Wii U

De Nintendo Wii U is een upgrade van voorganger Wii. En wat voor één; de bijzondere controller met tweede scherm functioneert alleen of in combinatie met de console op je tv-scherm. De klassieke Nintendo spellen zijn voor de gelegenheid in een fris jasje gestoken en daarnaast is het aanbod uitgebreid met gloednieuwe spellen. Wat Wii U uniek maakt vergeleken met de twee andere populaire consoles is de bewegingscensor. Het maakt de spellen mogelijk waarbij lui op de bank blijven zitten er niet meer bij is.

NintendoWii

“E3 Expo 2012 – Nintendo Press Event -“ (CC BY 2.0) by Doug Kline

Xbox One

De Xbox One van Microsoft neemt het niet alleen op tegen de twee grootste concurrenten, maar ook nog steeds tegen de mateloos populaire voorganger, de Xbox 356. Maar dat kan de Xbox wel aan met een aantal troeven achter de hand. Deze console verbind je namelijk moeiteloos met elk ander apparaat met windows 10 besturing en dat biedt tal van mogelijkheden. Bovendien experimenteert ook Microsoft met sensoren; middels Kinect 2.0 herkent deze Xbox zowel je gezicht als je stem.

XboxOne
“XBOX ONE @ Gamescom” (CC BY 2.0) by wuestenigel

Welk type ben jij?

Welk type gamer jij bent bepaalt grotendeels de keuze voor een bepaalde console. Zo zijn de kleurrijke, cartooneske spellen van de Nintendo Wii bij uitstek geschikt voor het hele gezin. Veel spellen bieden daarbij de mogelijkheid om de Wii in te zetten als vervangend gezelschapsspel, zoals Wii Party (samen zingen en dansen) en Wii Sports (bowlen of tennissen bijvoorbeeld). Houd jij er meer van om als ‘singleplayer’ tegelijkertijd in contact te staan met een wereldwijde gamers community? En wordt je warm van levensechte spellen als FIFA, Call of Duty en GTA? Zowel de Xbox als de PlayStation kunnen dan de juiste aanschaf zijn.

Bron: Kortingbox.nl