E3 2010: Gran Turismo 5 Top Gear test track gameplay

In de trailer die afgelopen dinsdag getoond werd door Sony op de persconferentie, was te zien dat het Top Gear test track in Gran Turismo 5 bijna een exacte kopie is aan het echte circuit. Vele mooie auto’s waren te zien in de trailer, stuk voor stuk bestuurd door de Stig. We konden je ook een paar dagen geleden melden dat het Top Gear circuit speelbaar was in de E3 demo.

Het wachten was dus even op wat gameplay beelden van dit beroemde circuit. Gelukkig zijn er nu dan ook daadwerkelijk beelden van. We hebben een video met daarin één redelijk rondje rond het circuit en één rondje met een waardeloze coureur. Vooral in de Hammerhead gaat het fout. Vanaf ongeveer 2:30 begint het goede rondje. Hieronder die video. De auto is een Ford GT.

 1.    992 XP
  rickaa12's avatar

  wtf, waarom moet je hier je geboortedatum geven? xD
  Het is tog een race spel? xD

 2.    107 XP
  mvdr4life's avatar

  @rickaa12: ja, maar onderschat de gevaarlijke elementen van dit race spel niet

 3.    454 XP
  arwin1993's avatar

  word wel echt vet jammer dat ford gt zo lelijk vanbinnen is( was ook al in gt prologue)

 4. Anoniem -   
  glorys6's avatar

  iets aan deze game spreekt me enorm tegen….wat was het ook al weer….oh ja dat totaal krankzinnige rijgedrag…..vanaf de eerste dag dat ik met Prologue mocht spelen had ik al een hekel aan deze game….en aan deze beelden te zien is er geen kut veranderd….ongeacht wie er achter die controller/steeringwheel zit, de auto vliegt werkelijk van rechts naar links…nee ik pas, al zitten er 100.000 tracks in deze game….

 5. Anoniem -   
  glorys6's avatar

  en de tekst klopt van geen kant. Er is geen waardeloze coureur, in iedere vid van deze game gaan de wagens werkelijk honderd kanten op…ben ik nou de enige die dat ziet?????….christus…..

 6.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Yeah!

 7. Anoniem -   
  Roberto de Maree's avatar

  @Glorys6

  Ja je bent de enige idioot die dit ziet. Misschien moet je op je 46ste is wat anders gaan doen dan op alle gamefora gaan zeiken over GT. Wat een triest kutfiguur ben je ook. Je bent gewoon simpelweg te oud om de snelheid van GT5 te kunnen volgen. Vandaar dat het je frustreert, omdat je het gewoon niet kan. klaar uit.

 8.    107 XP
  mvdr4life's avatar

  @glorys6: dat heb je met supercars..

 9. Anoniem -   
  Olli's avatar

  @Roberto.. 33 hier en deze ouwe heeft geen problemen met prologue dus deze ga ik ckers wel halen.
  Dus lijk mij eerder aan t persoontje zelf te liggen 😉

 10. Anoniem -   
  Martin's avatar

  Haha mensne die het rijgedrag van de GT serie niet vinden kunnen moeten gewoon lekker bij burnout ofzo blijven. Waarschijnlijk hebben diegene geeneens een rijbewijs of meerdere auto’s gereden. Je zou het namelijk heel normaal vinden dat een ford mustang vanuit stilstand vol gas niet te houden is en de polo van je moeder nog wel redelijk op de weg te houden is. niet zeuren over realisme want daar draait deze game juist om.

 11.    220 XP
  salberts93's avatar

  Ik kan als 16-jarige niet oordelen over Gran turismo of het nou in overeenstemming is met echte auto’s of niet, maar het voelt al vanaf minuut 1 prima voor mij. Er zijn vele waardeloze coureurs op die gamevloeren die maar even een spel gauw proberen en voor Gran Turismo moet je even rustig gaan zitten en je een beetje concentreren. zeker bij auto’s als Ford GTs is daar niets mis mee volgens mij

 12.    5494 XP
  7th-son's avatar

  [sarcasm]Realisme met een dualshock controller?[/sarcasm]

  de ene houd van simulatie, de ander van arcade.
  ik vond GT vroeger wel leuk, maar het duurt mij allemaal te lang eer er een nieuwe uit komt, die uiteindelijk te weinig vernieuwends brengt voor mij

 13.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Martin: Heb zelf geen ervaring met een ford mustang, maar wel met een:
  Ford fiesta 1.3i 8v 64pk
  Ford escort 1.6i 16v 90pk
  Ford focus 1.6i 16v 105pk
  Daihatsu sirion 1.3i 16v 103 pk twin cam
  Daihatsu charade 1.1
  Suzuki baleno 1.3i 16v 86pk
  en mijn eigen auto Suzuki zwift 1.5i VVT 16v 102+pk

  En ze rijden allemaal totaal anders, de Focus en de zwift plakken aan de weg en de Charade vliegt er zonder enige grip over heen bij de 140km.

  Denk dat deze game beter te besturen is met een stuurtje en pendalen, heb je tenminste meer controle over het gas rem en stuur.

 14.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  bij mij deed filmpje beetje raar

 15. Anoniem -   
  Roberto de Maree's avatar

  @OLLI
  33 Vind ik niet zo oud. 46 daarentegen, maar goed.

  Ik ben een grote Gran Turismo fan en ben lid van meerdere gamesites. Via ps3.headliner.nl volg ik de nieuwtjes over GT. Op bijna elke gamesite kom ik het commentaar(gezeik) tegen van deze Glorys6, die overal zijn gal spuugt over gran turismo. Als je aan het puberen bent en loopt te flamen oke, maar als je 46 bent en je dan overal zo gaat gedragen als een klein kind. Daar wordt ik niet goed van. Hij is niet voor niets op een gamesite gebant.
  Dit is misschien niet een game die je heel makkelijk kan spelen, maar de echte racefanaten zetten straks strakke tijden neer.zonder twijfel

 16.    220 XP
  salberts93's avatar

  realisme is minimaal met n dualshock controller maar daarom heb ik ook n G25 stuurtje hea

 17.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @glorys6: dan moeten ze traction control eens aanzetten, dan valt het allemaal wel mee met naar links en naar echts

 18.    488 XP
  tigertijger's avatar

  super vet dat topgear circuit ik ben een echte fan van top gear de series en dit was echt wel cool 😀 trouwens ziet er nog steeds nice uit maar nou wil ik het zelf wel eens spelen

 19.    52 XP
  TopDutch's avatar

  oooh ik kan niet wachten.

  p.s. ford mustang en ford GT zijn niet het zelfde.