Hello World voor PlayStation 3 is een feit

SKFU heeft zojuist een Hello World vrijgegeven voor de PlayStation 3 die afspeelbaar is op alle modellen van de console. StreetSkaterFU is inmiddels een bekend gezicht in de hacking-scene hij heeft alleen nooit op een dusdanige manier doorgebroken zoals Geohot, en dat terwijl Geohot in principe helemaal niks bereikt heeft. De hack werkt via een loader-file met de extensie p3t, wat natuurlijk inhoudt dat dit een theme file is. Deze activeer je terwijl je een USB-stick in je PlayStation 3 met daarop een file die de extensie .fu draagt (skFU) zit. En vervolgens verschijnt er een ‘Hello World’. Meer details + download zijn te vinden op de website van StreetSkaterFU himself.

 1. Anoniem -   
  Teus's avatar

  het was een kwestie van tijd he
  ook de ps3 zal er aan moeten geloven

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik ga mijn ps3 echt niet zo open maken

 3. crew Management -    1305 XP
  Dexter145's avatar

  @ddvos: Als je even goed leest, hoef je voor deze Hello World alleen maar een thema te installeren en deze selecteren.

 4. Anoniem -   
  DacruzZ's avatar

  Nee !!, nu ga ik het proberen en word ik for life gebanned door sony.
  Stomme nieuwsgierigheid van mij!

 5.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  Een bootloader in een theme? Klinkt vergezocht 😛

 6.    109 XP
  Kenney's avatar

  @Kaiwa: Ik meen dat een van de eerste PSP hacks een plaatje was wat je moest openen 😉 Wel inventief en ik ben benieuwd wat dit brengt.

 7.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  Ik snap nog niet waarom dit zo intressant is? Het is een theme for crying out loud. Wat wil je daarmee doen? 😛 Er zijn zeker 2 jaar terug al Hello World exploits gemaakt voor de PS3 die het daadwerkelijk in error messages weergaf. Niet een of ander lame custom (weliswaar dynamic) theme.

 8.    109 XP
  Kenney's avatar

  @Kaiwa: Je ziet het verkeerd, ze moeten een ingang hebben om op de PS3 een custom firmware of hack te installeren. Bij de PSP gebruikten ze een PNG plaatje als ingang, en hier een theme.

 9.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  als ik me ps3 open maak weet ik niet waar ik aan moet beginnen 😛

 10.    442 XP
  rwss's avatar

  Het is bestwel dom en niet tactisch om de
  loader met uitleg uit te brengen nu deze nog
  niet af is, $ony weet nu al waar de bug zit en
  ze kunnen daardoor makelijk in de volgende
  aanstaande firmware release deze bug pletten,
  en ook nog n’s het installeren van de firmware
  afdwingen zoals ze dat al voorheen hebben gedaan.

  Al ziet het er veel belovend uit deze exploit.

  “Hello world.”
  Het is nu ook een feit voor PS3-Sense.nl 😛

 11.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  hahah leuk theme 😛

 12. Anoniem -   
  Soldjer's avatar

  Nou geweldig hoor, FO met die hacks straks wordt er weer functionaliteit uitgesloopt of moeten we altijd online zijn met een key ofzo. DIE SKFU!

 13.    153 XP
  noot's avatar

  ik ga me ps3 niet ombouwen als het kan ;)brengt vaak alleen problemen met zich mee

 14.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  @Kenney: Ik snap heel goed waar het voor bedoeld is. Maar wie zegt dat hier daadwerkelijk wat geinstalleerd wordt? En niet dat het gewoon een dom custom theme is. Ik wil alleen maar zeggen dat ik op dit moment nog niet overtuigd ben door deze “proof of concept”

 15.    580 XP
  GVeyron's avatar

  @ Kenney
  Was het niet zo dat dat .png niet perfect werkte en ze later over gingen op de save file van gta libeert city stories? Ik heb het toen via de save file gedaan.

  Ik ga me PS3 toch niet hacken. Ooit me PSP gehackt en daarna nooit meer plezier eraan beleefd.

 16.    219 XP
  SuperDre's avatar

  achja, zolang Sony OtherOS niet teruggeeft mag wat mij betreft het hele PS3-platform helemaal door hacking naar de tering geholpen worden. Het is gewoon zo schandelijk wat Sony gedaan heeft dat het mij echt helemaal niets meer uit maakt, ik heb betaald voor iets wat zij later verwijderen, dat gaat er bij mij gewoon niet in. Zeker omdat de reden een smoesje is geweest, de OtherOS methode was en is geen dreiging ivm illegale games kunnen afspelen, daarvoor zitten er teveel andere beveiligingen bij (en overigens zijn mensen op zoek naar een hack die EN Geen hardware aanpassing nodig heeft (zoals de OtherOS nu wel nodig heeft) EN geen OtherOS nodig heeft. Heb zelf meer dan 95 orginele PS3 games (gelukkig geen 1 van PSN gekocht anders kon ik daar nu niet eens meer bij), maar van mij krijgen ze voorlopig geen geld meer…

 17.    284 XP
  just1n's avatar

  @SuperDre:
  hier ben ik het volledig mee eens!

  On-Topic: Kijk, dit is nou goed nieuws 😀
  GeoHot in Principe niets bereikt? Hij heeft, als het waar is, OtherOs werkend gekregen op firmware 3.2100 en hij heeft toch de scene een beetje in een stroomversnelling gebracht. Ik ben er in ieder geval blij mee dat hij zich ook heeft ingezet 😀

 18.    284 XP
  just1n's avatar

  Sorry voor de dubbelpost (kan niet meer editten)

  Voor de geïnteresseerden, hij heeft het nog wat verder uitgelegd op zijn blog:

  Some of you may expect a little bit too much out of this. The code used runs in a very restricted area. Currently we test how far we can go into direction “overflow” and system param’s we can access.

  So far it’s possible to command the script a bit via system parameters like the clock. The clock can be used as provider of input, for example to command simple textures in different directions or similar.

  This is no exploit yet, if you may have missed that statement in the prior post. It’s just a way to load scripts via USB now.

  Further tests will show us what is possible at all. The information needed was given to several more devs so they can take part in the action.

  – SKFU

 19.    339 XP
  Solit_J's avatar

  @SuperDre: @just1n:

  dus jullie vinden dat omdat sony noodgedwongen een optie moet verwijderen eigelijk gewoon heel je ps3 maar naar de kloten geholpen kan worden.

  dat zal lekker zijn zeg gewoon weer een console naar de kloten we houden zo niks over gewoon omdat mensen zo als SKFU niet met hun poten van de spullen af kunnen blijfen en dingen houden zoals ze zijn

  ik hoop dat er een firmware update komt die eigelijk alle vrijheid afneemt op je ps3 geen thema’s, geen muziek, geen foto’s, allen blue ray en online.

  en dan maar zeiken dat het oneerlijk is mensen maken het er zelf naar 1 verziekt het voor allen. Ik ben echt gewoon pissed over het feit dat er weer gehackt is.

  pak SKFU maar op en klaag hem aan weet ik hang die vent maar op van mij part
  kan mij het wat schelen.

  ik hoop dat de ps3 comunetie het fijn vind dat ze hun game’s binnen kort gratis kunnen spelen.

 20.    284 XP
  just1n's avatar

  @Solit_J:
  Waarom moet Sony noodgedwongen een funcite verwijderen? Was het gelukt om mbv OtherOS een exploit te vinden in de beveiliging? Ik dacht het niet. Waarom wordt mijn PS3 nu naar de klote geholpen?¿? Dit slaat kant noch wal, zeker zonder enige argumentatie

  Verder mag je gewoon lopen ‘kl*ten’ met spullen die van jou zijn, daar is niks op tegen. Echter mag Sony dan op haar beurt zeggen dat de garantie dan vervalt wanner je hem open heb gemaakt. Prima, dat mogen ze doen, niks mis mee.

  Ook denk ik niet dat er zo’n firmware update komt. Sony zou zichzelf alleen maar meer in haar vingers snijden maar, misschien kan je wel zo’n update uitvoeren wanneer die is gecracked (want dat is die nu nog niet!!) Dan ben jij ook weer blij 😉

  Verder loop ik niet te zeiken dat het oneerlijk is (tuurlijk, ik heb gezegd dat ik het volledig met Dr. Dre eens ben. Echter ben ik het niet eens met het eerste gedeelte van zijn betoog. Mijn excuses)
  Degene die lopen te zeiken zijn mensen zoals jij. Jij loopt nu te zeiken dat er ‘weer’ gehacked is.
  Zoek eens op wat hacken betekent, ben er van overtuigd dat jij dat ook wel eens gedaan heb en terecht er is niks mis mee.

  ‘pak SKFU maar op en klaag hem aan weet ik hang die vent maar op van mij part
  kan mij het wat schelen.’

  [sarcasme] Vind ik ook! Hang ook gelijk die Duite onderzoekers op die van een simpele digitale camera een zuurstofsensor hebben gemaakt. Die hebben namelijk ook gehacked in de naam der wetenschap, och wat een schande!Doodstraf voor die gasten[/sarcasme]

  Verder betekent dit ook niet dat we binnenkort gratis games kunnen spelen. Pff, hoe naïef moet je zijn om dat te geloven. De mensen zijn tegenwoordig echt gehersenspoeld door organisaties als BREIN en BUMA/STEMRA. Als je wat verder kijkt dan je neus lang is zie je dat het piracy-verhaal onzin is.
  Het kan zo zijn dat er in de toekomst een ISO-Loader komt, echter moet de console dan gecracked zijn, en daar is tot nog toe geen sprake van

 21.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ze doen maar lekker, aan mij niet besteed iig 🙂

 22.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Kaiwa: Mee eens ik ook niet, het is alleen maar een een theme. Dit wijst nog steeds niet uit naar een hack.

 23.    454 XP
  arwin1993's avatar

  eigenlijk kan je hier nog niks mee en als dat wel kan straks word thema’s via usb er uit gegooid.

 24.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  Daag custom themes of themes in algemeen sony kennende

 25.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  Ik heb de pest aan hackers en al hetgene dat er bij komt kijken. Waarom is de OtherOS functie verwijdert? => omwille van al dat gehack. Stop met al die debiele onzin, omwille van dergelijke sukkeltjes als GeoHot kunnen al die users niet meer van OtherOS profiteren. ‘Good’ work GeoHot!

 26. Anoniem -   
  shadowhhhhhh's avatar

  @nWo_PsyKoMaNiaK:
  Meneer geohot wou alleen aandacht , dat is zeker bewezen want hij is nooit meer terug gekomen met zen zogenaamde custom firmware.
  Je bent opgelicht en genaaid door 1 nerd 😛 dus ik zou zeggen zoek hem op en sla hem 😀

  Owjah voor die kneus die denkt dat het door geohot in een storm versnelling is de grotste hersenloze aap die ik heb gezien. Geonerd gebruikte Other OS en deze gast een simpele thema zie jij de vergelijkenis. Domme mensen heb je zeg. aah Justin heet die aap , ga cod spelen en ga blij door je headset gillen.

 27.    329 XP
  dicapo's avatar

  Helaas, maar de ps3 heeft het lang volgehouden

 28.    6677 XP
  Myx's avatar

  Wel jammer dit hoor, ze verneuken het voor ons allemaal 🙁

 29.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Tadaa, 28 juni nieuwe firmware en byebye exploit.

 30.    425 XP
  jamez's avatar

  als ik zo de reactie’s lees…. 8 van de 10 mensen weet niet waar ze overpraten… ik zie zo 1 2 3 geen Iso-loader verschijnen dus ik maak me nog nergens zorgen over.

 31. crew Management -    1305 XP
  Dexter145's avatar

  Word het toch snel tijd voor de PS4 xD

 32.    283 XP
  Alycan's avatar

  Zijn de meeste van jullie daadwerkelijk verstandelijk achterstallig?

  Zoals als ik dus gister al vermeld had (BTW @PS3-Sense in die hele afbeelding is geen CD te vinden. Research is ook een vak apart zeker als het op basis van 1 plaatje gebeurt wat ik dus gister ook nog heb uitgelegd voor jullie.)

  Dit is een PROOF OF CONCEPT.

  Ofwel het enigste wat hiermee bewezen wordt is dat SKFU in een gesloten omgeving in de PS3 instaat is om een “programma” door middel van een Theme-file af te spelen van een extern station.

  Nergens staat dat dit een ISO-loader wordt.

  Leukste van alles zijn de mensen die zeggen dat SKFU opgepakt moet worden. Dat hij ZIJN ZELF GEKOCHTE PS3 verbouwt moet hij zelf weten.

  Het is de vraag of hij gaat vertellen hoe. JE hebt zelf de Keuze dit te doen of niet.

  Waarom huilen als er niets gebeurt met jouw PS3.

 33.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @Alycan: lol, hoelang heb je erover gedaan om dat te schrijven?? 2 uur?.. heeft iemand het al geprobeerd trouwens?

 34.    339 XP
  Solit_J's avatar

  @just1n:

  wat ik bedoel met een console naar de kl*ten help. Is niet dat hij kapot is ofzo maar dat hij niks meer gaat opleveren tenslotten moet de ps3 het hebben van de game’s, Neem als voor beeld de kleine handhelds zoals de psp en de DS. Toen de xbox werdt gehackedt werdt het er ook niet beter op.

  En tuurlijk is sony niet slim met een update als wat ik zeg maar wat dan laat je iemand eigenhandig je bedrijf om zeep helpen ? Zie het maar als last resort, Je hand er af hallen om je arm te redden.

  en wat dat hacken betreft “Hacken is het vinden van toepassingen, die niet door de maker van het middel bedoeld zijn. Complexiteit speelt hierbij geen rol, integendeel: makkelijke, snelle alternatieve oplossingen hebben de voorkeur, ook het gebruik van een wasknijper om te voorkomen dat je broekspijp tussen je fietsketting komt is in principe een hack. “Gewone” uitvindingen en verbeteringen zijn dus geen hacks, zolang ze gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn”

  en over die gratis game’s je kan op 10 vingers na gaan dat waar rook is is vuur. Dus waar je een crack kan maken van een game dan gebeurt dat ook misschien niet door SKFU maar wel dankzij zijn programma

  ps: leuke discusie zo heb je ze niet vaak hier 😀

 35.    673 XP
  Younistyle's avatar

  @rwss: O Ja klopt ze gaan de bug pletten…. ff ook themas uit voordelen lijstje van de PS3 weghalen… zonder de Other OS functie begint dat lijstje al erg snel te vervelen.

  @Solit_J
  Je hand erafhalen om je arm te redden? Bij een PS3 moet je nog steeds met 2 handen gamen dus daar heb je geen flikker aan….

  En ja ik begrijp precies wat je ermee bedoelde begrijp nu ook maar wat ik hiermee bedoel.

 36. Anoniem -   
  Alycan's avatar

  @XRamon101X: Je kon ook proberen om een constructieve reactie te geven. Iets wat kennelijk te hoog gegrepen is voor jou. Geeft niet, niet iedereen kan namelijk zijn hersen functies goed benutten. Mocht je een keer tijd hebben ik wil je best wel uitleggen hoe het zit.

  Grtz.
  Alycan

  PS: De files doen niet zoveel, gister even gedraaid op mijn PS3-80GB. Er wordt vanaf de USB een verwijzing gemaakt naar de loze belofte van GeoHot. Begeleid door de woordjes Hello World. (zie youtube)

 37.    121 XP
  Qim0's avatar

  @ Justin1: als je de reactie van SuperDre had gelezen, waarvan jij zegt daar ben ik het volledig mee eens. Dan had je geweten dat er letterlijk ‘naar de tering helpen’ in staat, waarop jij zegt daar ben ik het volledig mee eens.

  @ Solit_J: ik ben het met jou eens,, weghalen van functies om de console veilig te houden is een logische stap.

 38.    121 XP
  Qim0's avatar

  btw: heeft er iemand ooit een advertentie gezien, waarin OtherOS besproken werd… en nee het niet over gameforua/sites.

 39.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Alycan: Jij hebt zeker geen knopje op je afstandsbediening om je beeld stil te zetten, dit bewijst alleen dat we straks zelf ook custom themes kunnen gaan maken.

 40.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  ik heb de theme draaiende op mijn ps3 😛 vind het wel grappig dat geohot beledigd wordt (thumbs up), er kan niks fout gaan

  de tekst en plaatjes worden uit een .fu bestand gehaald op je usb station, gewoon scriptje laden, als je de usb stick er niet in heb zitten gebeurd er ook niks, het thema laadt wel degelijk een file, maar aangezien het een script is om dingen te showen in je xmb, geloof ik er niet in dat dit ver gaat komen

 41.    442 XP
  rwss's avatar

  Younistyle, Inderdaad als je het zo stelt is verwijderen makelijker als bugfixen.
  Ik zou dit toch het toppunt van luiheid noemen, ze mogen een voorbeeld
  nemen aan MicroSoft Corp. zij behouden wel functionaliteit, als daar
  een bug in een van de onderdelen van het OS (Windows) voorkomt wordt
  dat onderdeel niet verwijderd maar gepatcht, het wordt hersteld, het is
  het zelvde als, er zit een fout in de start knop, laten we die dan maar
  verwijderen met als gevolg dat niks meer mogelijk is voor de beginende gebruiker.
  Het is ook een beetje de instelling van het bedrijf hoe je met bugs in je
  producten om gaat, dit laat gewoon zien dat $ony de kennis niet in huis heeft om het op te lossen als ze dit doen, dit zelvde is het geval bij de
  verwijdering van het Other-OS, ze hadden er ook voor kunnen kiezen om hun mensen beter te scholen zodat ze wel beter bugs kunnen traceren en bugfixen.

  En ja het voodelen lijstje zoals dat er nu is, ik wordt er niet vrolijk van en in de toekomst al helemaal niet als hier al van voordelen gesproken kunnen worden.

 42. Anoniem -   
  Niels's avatar

  @Thijzzy: Als het zo zit als met de PSP, is het theme een buffer overflow of dergelijke, en ondertussen dat de PS3 terug opgangkomt/heropstart weet ik wat, is de loader die in het theme zat geprogrammeert in de ram geladen van de ps3, zo snel als de ps3 terug is geladen, wordt de loader mee geladen en laad de loader op zijn beurt het scriptje van de USB stick.

  Zo ging het ook ongeveer met het .tif plaatje op PSP

 43.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  Heb even wat rond gekeken en kom tot de conclusie.

  Een dynamic theme is geen PST bestand maar een game file.
  Het bestand dat los in de root wordt geplaatst is dus het zelfde bestand waar ps3 games ook van zijn.
  Elke game zit aan zijn eigen theme file vast.
  Als je een game wil spelen moet je eerst de bijbehorende theme file selecteren.

  Conclusie: deze methode is misschien mogelijk mits je via deze weg toegang hebt tot alle 6 cellen van je PS3.

  Had zelf geen zin om dit zelf uit te testen met MK2 die ik op mijn ps3 heb staan, ( dan moet ik eerst mijn HDD uit mijn ps3 slopen en op mijn computer aan sluiten om op zoek te gaan naar het bestand van MK2, en die dan weer kopiëren naar een andere HDD en koppelen aan het theme bestand van StreetSkaterFU )

  En nu maar hopen dat deze metode niet mogelijk is.

 44.    52 XP
  TopDutch's avatar

  wat een afschuwelijke vloerbedekking heeft die SKFU. 😉