image.img (2)

Het nationale elftal van IJsland heeft het behoorlijk goed gedaan op het EK van 2016, maar zit gek genoeg niet in FIFA 17. Dit vraagt natuurlijk om een uitleg en die heeft KSI president Geir Thorsteinsson vandaag gegeven. Volgens de voetbal associatie van het land wilde EA de licentie voor het toevoegen van het team kopen voor $15,000.

Dit vond Geir Thorsteinsson veel te laag, waarschijnlijk omdat hij ook op de hoogte is van de bedragen die EA Sports voor andere teams en landen over heeft. Hij vond het dan ook geen geschikt bod voor de licentie rechten van het IJslandse elftal en EA heeft het bod vervolgens niet doen verhogen. Het resultaat is nu dat het team niet opgenomen is binnen de game.

“They are the ones buying these rights and they almost want it for free,

The performance at the Euros show that we are quite a good team and many would like to play with our team. It’s sad for the players – but the criticism should be towards EA Sports.

I really feel if we are giving away rights, or offering rights, it has to be proper negotiations and fair fees. I didn’t feel that this was done in a fair and open manner.”