De laatste jaren kwam Ubisoft jaarlijks met een nieuwe Assassin’s Creed game. Dit jaar zal dit echter niet het geval zijn, want eerder dit jaar maakte het bedrijf bekend dat de serie even een pauze neemt, zodat er meer tijd is om met een nieuw deel grote vooruitgang te boeken.

Kort voordat Ubisoft met dit nieuws kwam, ontstond er al een gerucht over het eerstvolgende deel in de serie. Volgens dit gerucht zou de game niet in 2016, maar in 2017 uitkomen. Dit gerucht leek vervolgens erg betrouwbaar, maar na de meest recente uitspraken van Ubisoft is het maar de vraag of de franchise volgend jaar terugkeert.

Yves Guillemot van Ubisoft legde tegenover GameSpot namelijk uit dat men met de ontwikkeling van de volgende Assassin’s Creed game direct doorhad dat de studio een kans had om de serie naar een compleet nieuw niveau te tillen. Zodoende heeft Ubisoft besloten om alle tijd te nemen die nodig is om de ervaring fantastisch te maken. Er is volgens Guillemot “enorme potentie” voor een revolutie binnen het IP.

Vervolgens werd de vraag gesteld of de serie in 2017 zal terugkeren. Guillemot antwoordde daarop door te zeggen dat de serie terug is wanneer de game helemaal af is. Dit zegt natuurlijk niet veel, maar het is dus nog alles behalve zeker dat we volgend jaar een nieuw deel van Assassin’s Creed kunnen verwachten.

Overigens komt Ubisoft later dit jaar nog met Assassin’s Creed: The Ezio Collection. Dit is een bundel met daarin Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood en Assassin’s Creed: Revelations. De games zijn van een visuele upgrade voorzien en worden geleverd met alle DLC. Deze bundel komt op 17 november uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.