lg_b6_oled_tv

Met de komst van de PS4 Pro is het voor veel gamers interessant om dit jaar hun TV te vervangen met een nieuw model. Wanneer je nog een Full HD of misschien zelfs een HD-ready TV hebt, kan de overstap naar een 4K TV erg interessant zijn. De website Rtings.com test al geruime tijd televisies en dit doet men op een zeer uitgebreide manier. Vandaag maakte men bekend welke huidige 4K HDR TV het beste geschikt is voor gaming.

HDR is steeds belangrijker aan het worden, de Xbox One S ondersteunt het, de PS4 sinds firmware update 4.00 en de PS4 Pro maakt er straks ook optimaal gebruik van. Benieuwd hoe HDR werkt op de PS4? Dat kun je in dit artikel terugvinden.

Hieronder hebben wij de door Rtings.com als best geteste TV’s voor je op een rijtje gezet. Alle TV’s zijn 4K en ondersteunen HDR.

LG B6 – De absolute winnaar

b6-design-medium

De OLED TV van LG is de absolute winnaar als het gaat om de beste beeldkwaliteit voor HDR, met diepe zwarttinten en een breed kleuren spectrum. De input-lag is echter wel wat hoger op de LG B6 dan bij een LED-TV. Op 4K @ 60Hz + HDR was dit 38.2 ms en bij 1080p @ 60Hz 54.3 ms. Wil je dus de beste beeldkwaliteit en is input-lag niet heel belangrijk voor je? Dan is dit de beste keuze. Speel je echter veel online shooters of fighters? Dan kun je deze TV beter overslaan.

De review van de LG B6 kun je hier terugvinden.

Samsung KS8000 – bijna net zo goed als OLED en lage input-lag

ks8000-design-medium

Deze top TV van Samsung komt als tweede uit de bus. Dit is voor gamers die veel online shooters en fighters spelen de keuze bij uitstek. Met zeer lage input-lag van 20.9 ms op 1080p @ 60Hz en bij 4K @ 60Hz slechts 22.7 ms. Het is geen OLED TV, maar de TV heeft een ontzettend hoge brightness en hoge contrast-ratio. Voor veel mensen is dit de beste keuze wanneer OLED te duur is of wanneer input-lag een probleem is.

De review van de Samsung KS8000 kun je hier terugvinden.

Sony XD80 – HDR gaming met een budget

x800d-design-medium

Voor de gamer met een ietwat kleinere portemonnee is er de Sony X800D. Deze HDR-TV is in staat om lage input-lag te bieden bij een HDR-input en een game modus wordt ondersteund tijdens het spelen van HDR-games. Het enige nadeel ten opzichte van de KS8000 van Samsung, is dat de TV minder fel is.

De review van de Sony XD80 (type is in Noord-Amerika X800D) kun je hier terugvinden.