Control-Wii-U

Het heeft even mogen duren, maar Sony heeft met de PlayStation 4 eindelijk maar toch de Wii U in weten te halen qua verkopen in Japan. De PS4 is nu in totaal 3,267 miljoen keer verkocht in Japan en de Wii U staat op 3,265 miljoen in het land. De Wii U had enigszins een voordeel op de PS4, want deze kwam op 8 december 2012 in Japan uit. De PS4 daarentegen lag op 22 februari 2014 pas in de winkels in Japan, Nintendo wist dus van een flinke voorsprong te genieten.

De cijfers zijn echter alsnog, voor beide consoles, relatief laag. De console-markt in Japan heeft het behoorlijk zwaar, want consoles verkopen er niet zo goed meer als ten tijde van de PS2 en PS3. In Japan zijn voornamelijk handhelds uitermate populair alsook mobile gaming. De console markt lijdt hier behoorlijk onder, maar mogelijk dat dit zich herstelt nu Persona 5 uit is en Final Fantasy XV binnenkort uitkomt.

De totale verkopen van de PS Vita liggen overigens op 5,139 miljoen en die van de Nintendo 3DS zelfs op 21,2 miljoen. Ook nog een bijzonder detail, is de Xbox One. Deze console is ook al sinds 2014 verkrijgbaar in Japan en heeft tot nu toe genoten van een totaal verkoopaantal van slechts 68.224 units. Het is dus niet eens zo gek als Microsoft besluit om de Xbox One Scorpio daar niet uit te brengen, aangezien ze hun consoles daar aan de straatstenen niet kwijt kunnen.