move
Gisteren hebben wij van Sony PlayStation VR gekregen om deze te kunnen reviewen alvorens dat het product in de winkels ligt. Hier leverde Sony ook de zogenaamd ‘vernieuwde’ PlayStation Move bij evenals de camera (die wel een nieuw design heeft). Wat alleen meteen opviel bij het uitpakken ervan, is dat de PlayStation Move eigenlijk helemaal niet veranderd is.

Na het verspreiden van nieuwe boxshots door Sony en het plakken van het PS VR logo op de verpakking, leek het heel even te gaan om een vernieuwde Move-controller. Nu blijkt echter dat deze controller bijna precies hetzelfde is als de controller die men destijds gelanceerd heeft voor de PS3, terwijl het serienummer wel veranderd is en het dus eigenlijk een nieuw product zou moeten zijn. Dit is ook enigszins zo, want er is een extra poort aan de onderkant te vinden met de naam ‘ext’ wat mogelijk duidt op external. Waar deze poort voor is blijft ons vooralsnog onbekend.

Verder is de controller onveranderd gebleven. Nu is dit op zich niet zo heel erg, behalve het feit dat de oplaad-aansluiting van de controller ook onaangepast is gebleven. De DualShock 4 laad je vandaag de dag immers op via MicroUSB, waardoor je geen mini-USB kabel meer aan je PS4 hebt hangen. Iets wat wel nodig was bij de PS3, aangezien de DualShock 3 ook mini-USB was.

Na alle kabels die dus vereist zijn voor PlayStation VR heb je nu ook nog een tweede (verouderde) oplaadkabel bij de PS4 nodig om je PlayStation Move controllers op te laden. Want de USB-kabel die bij de DualShock 4 gebruikt wordt, die past niet op de PlayStation Move, erg onhandig dus.

IMG_6041

IMG_6043