Uitgebreide informatie PlayStation Plus

Op de Sony E3 persconferentie dit jaar werd PlayStation Plus aangekondigd. Dit pakket, dat 50 euro per jaar gaat kosten, brengt vele extra’s en gratis content met zich mee. Op de PlayStation Blog is een lijst met uitgebreide informatie verschenen, die wij voor jullie hieronder in het Nederlands hebben samengevat.

Belangrijkste informatie

 • Te koop vanaf 29 juni
 • Alle huidige PSN services blijven gratis. Er zijn geen plannen om in de toekomst geld te vragen voor bijvoorbeeld online gaming.
 • PlayStation Plus krijg in de loop van de tijd meer functies. Op dit moment is het volgende beschikbaar:
  • Gratis games
  • Kortingen
  • Exclusieve content
  • Volledige games uitproberen
  • Automatische downloads
 • Je kan je abonnement kopen in de PlayStation Store net als alle andere content.
 • Koop je voor 3 augustus een abonnement dan krijg je een downloadbare kopie van LittleBigPlanet gratis. Deze is voor altijd jou eigendom en vervalt dus niet.
 1.    537 XP
  DARKSMOKE's avatar

  Ik ga dit dus echt niet doen me acc heb ik nog steeds niet terug door die *** acpt privacy

 2.    1267 XP
  luctheman's avatar

  Ha, deze ga ik sowieso halen. Eenmalig geld betalen voor iets dat over tijd rond de 100-150 voor terugkrijg. Ik snap niet waarom mensen het niet doen:)

 3.    220 XP
  salberts93's avatar

  luctheman omdat het geldklopperij is, en die van die spellen die je gratis krijgt vervalt alles behalve LBP zodra je abonnement verloopt. De reden dat mensen Playstations kopen is onder andere voor gratis netwerk, en dan komen ze met deze troep. Dáarom nemen mensen geen Playstation Plus

 4. Anoniem -   
  Ramon's avatar

  Joh,, als je dat nou voor 1 maandje doet,, heb je het geld dik terug
  als je lbp nog niet hebt

 5.    2791 XP
  jimke1's avatar

  dit ga ik zeker doen 🙂

 6.    44 XP
  gangsteronur's avatar

  @ramon

  als je een abbo neemt van 1 jaar krijg je LBP gratis.

  staat op US PS BLOG

  anders had iedereen wel voor 1 maand gekkocht 😉

 7.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @salberts93:
  Is harstikke logisch. Als je een abbonement op een zwembad neemt, mag je ook niet meer het zwembad gratis in als je het abbonement opzegt.

  En waarom zou dat zo zijn? Dat het voor jou misschien de reden was betekent niet gelijk dat het voor iedereen zo is. Voor mij is het het merk, de krachtigheid, de stilte, de exclusives, de controller, het wifi, de grote HDD én gratis PSN. Dat PSN is een klein onderdeel van veel meer redenen dat ik voor de PS3 ging.

  Ik heb eerder een discussie met een Tweaker erover gehad, en daar kwam ik ook op dit rekenwerk uit:
  Dat is gewoon logisch. Je krijgt WhipeOuthHD gratis (15Ed), nog een PSone gratis (rond 5E) en nog eens 2 mini’s (zo’n 2,5E p/s). Dat is toch al zo’n 25E. Stel nu dat je een kwartaalabbonement neemt en dus 15E betaalt. Dan loopt Sony 25×3=75-15=60E mis.

  Je ziet het als dat je dit koopt, maar dat doe je niet. Je huurt het, en elke maand krijg je er weer wat bij. En als je dus niet meer betaald moet je het terug brengen.

 8.    150 XP
  amstel's avatar

  en de reden hierboven me is precies waarom ik dit volgende maand ga kopen omdat ik lbp wel leuk vindt en anders vindt men zusje het misschien wel wat 🙂

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het wel chill hoor, snap niet wrm mensen zeiken, het is toch niet verplicht.

 10.    52 XP
  TopDutch's avatar

  wouw heel simpel, als je het het geld niet waard vind koop je het niet. Ik vind het het wel waard dus…. voor die €4,- zoveel, doe ik wel mee. En als je stopt met betalen ben je wel alles kwijt, maar zodra je weer betaald heb je het weer terug.

 11.    89 XP
  musicgam3's avatar

  Sony zet echt geen project op waar ze geld op verliezen.
  maar ik twijfel.

 12.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  @salberts93: ja idd

  ik kan zo 100 mensen zegen die dat ook gedaan hebben !

  ik zelf ook!

 13. Anoniem -   
  Roytjuh's avatar

  Gelukkig voor jullie veranderd er dan ook echt geen hol, zoals in het bericht staat.

 14.    220 XP
  salberts93's avatar

  Indirect verandert er wel wat. ‘PS+ krijgt in de loop van tijd meer functies’. waarschijnlijk functies die als Playstation Plus niet zou bestaan gratis zouden blijven. en Little Big Planet gratis weggeven is ook zoiets onzinnigs. Wtf is het nut van Little Big planet geven als LBP 2 voor de deur staat. kunnen ze net zo goed Gran Turismo 5 Prologue geven. Dat LBP gebeuren is puur reclame voor LBP2 en PS+. Spellen een uur lang uit laten proberen is reclame voor hun spellen, gratis games die vervallen is reclame voor dat je het nog langer neemt of die spellen koopt. Kan je gaan rekenen wat je wilt maar als je die spellen wilt houden zit je vast aan je abonnement

 15.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ”Er zijn geen plannen om in de toekomst geld te vragen”

  ik heb het niet zo op de woordje ‘plannen’, wat als ze die volgend jaar nou wel hebben

 16. Anoniem -   
  Jeroen's avatar

  Heeft iemand enig idee hoe het zit met gebruik van de harddisk?? Ik heb nog een ” oude” PS3 en ik heb het idee dat ik er dan weinig aan heb omdat mijn schijf dan snel volzit bij het downloaden van demo’s….

 17.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Alleen voor de Hardcore Gamenerds.