One Tamriel
Als je The Elder Scrolls Online speelt of hebt gespeeld, dan zul je wel gemerkt hebben dat je, afhankelijk van welke factie je verkiest, niet zomaar overal heen kan. Eerder werd al aangegeven dat Zenimax Online Studios bezig was met een update om je de volledige vrijheid te geven en die update is nu bijna daar.

Heel Tamriel wordt één in de nieuwste update, waarbij je niet meer gelimiteerd wordt door de keuze van je factie buiten PvP. Je kunt gaan en staan waar je wilt en samenspelen met wie je maar wilt, ongeacht de factie. De update zal live gaan op 18 oktober.

Extra updates zijn onder meer:
Dueling: Spelers kunnen het nu tegen elkaar opnemen, buiten Cyrodiil, om hun skills en builds te testen en te vechten voor de titel van sterkste avonturier.
Zone Overhaul: Alle zones hebben een nieuw design gekregen voor een mix van solo en group play met verbeterde baasgevechten én moeilijkheidsgraad.
Dungeons: Alle dungeons kunnen in Normal en Veteran modus worden gespeeld. Het verhaal staat los van de moeilijkheidsgraad en spelers van verschillende levels kunnen samen spelen en loot ontvangen naargelang hun eigen level.
Craglorn: De gigantische Craglorn-zone werd opnieuw vormgegeven om het speelbaar te maken voor de eenzame avonturier. Het blijft wel een must voor spelersgroepen.
Loot: Loot in zones werd gestandaardiseerd, zoals dungeon loot, waardoor je specifieke sets in specifieke zones ontvangt (ongeacht welk je bent) bij het voltooien van quests.

Nieuwe spelers kunnen de meest recent verschenen The Elder Scrolls Online: Gold Edition aanschaffen voor €59,98. Deze bevat de hoofdgame, alsook de vier grote DLC Game Packs: Imperial City, Orsinium, Thieves Guild en Dark Brotherhood.