playstation-vr (2)

Alhoewel de voornamelijke focus van PlayStation VR op gaming ligt, ziet Sony ook toekomst in het uitbrengen van applicaties die geen gaming component bevatten, maar wel met VR werken. In een interview van IGN met SIE Worldwide Studios bestuurslid Shawn Layden, kwam dit onderwerp al snel naar voren. Hij bevestigde dat non-gaming applicaties voor VR er absoluut aan zitten te komen, maar dat deze niet van Sony afkomstig zullen zijn.

Sony’s wereldwijde studio’s doen vooral games, want dat is waar ze goed in zijn en dat blijven ze doen, maar dat betekent niet dat er geen ruimte voor non-gaming VR is. Er is veel interesse vanuit de film- en tv-industrie in PlayStation VR. Bovendien is er een geheel team bij Sony Pictures Entertainment, de filmdivisie van Sony, die werkt aan VR-content. Daarnaast is men ook in gesprek met Sony Music en het is natuurlijk niet onvoordelig dat dit allemaal onderdeel is van de Sony-familie.

Sony heeft verder zojuist ook bekendgemaakt wat de eerste non-gaming virtual reality apps gaan zijn, dit deed men via haar PlayStation Blog. Deze apps zijn niet afkomstig van Sony zelf, maar juist van derde partijen. Hier zitten onder andere apps tussen die VR-video’s bevatten, alsook een tekenfilm over de invasie van aliens. Verder is er een applicatie die je in VR de bodem van de zee laat zien.

PlayStation VR ligt over een week in de winkels, op 13 oktober. Onze review van de headset zal later vandaag verschijnen.