Over minder dan twee weken is het eindelijk zover, dan ligt Battlefield 1 in de winkels. De afgelopen weken stonden qua nieuws vooral in het teken van de singleplayer, maar uiteindelijk ligt de grootste focus natuurlijk bij de multiplayer en daarover hebben DICE en EA nu meer informatie gegeven. Er zijn namelijk meer details vrijgegeven over de Spectator-modus en over de mogelijkheid om servers te huren.

Allereerst de Spectator-modus. Deze keert namelijk terug in Battlefield 1 en geeft je de mogelijkheid om andere spelers in de multiplayer te volgen. Er zijn echter grote verbeteringen en toevoegingen voor de modus doorgevoerd. Spectator-modus in Battlefield 1 bevat namelijk een hoop creatieve tools, waarmee je hele toffe video’s en screenshots kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende camerastandpunten, filters en HUD-opties. Onderaan dit bericht kan je twee video’s bekijken waarin de Spectator-modus en alle nieuwe functies worden gedemonstreerd.

Naast de Spectator-modus keert ook de mogelijkheid om je eigen server te huren terug. Het Rent-a-Server Program, zoals DICE de optie noemt, zal vanaf 1 november beschikbaar zijn via de in-game store van Battlefield 1. Wanneer je een eigen server huurt, heb je de mogelijkheid om allerlei instellingen aan te passen. Je bepaalt dan bijvoorbeeld zelf de map-rotatie, modi en een hoop andere gameplay instellingen. Wat het gaat kosten om je eigen Battlefield 1 server te huren is nog niet bekend, maar DICE zal tussen nu en 1 november met meer informatie komen.