Sony geeft lijst vrij met de non-gaming ervaringen voor PlayStation VR


We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf aanstaande donderdag is PlayStation VR eindelijk te koop. De komst van deze virtual reality headset betekent het begin van een compleet nieuwe manier van gamen en hier hoort natuurlijk ook speciale software bij. Eerder deelde Sony al een mooi overzicht met alle launchgames voor PlayStation VR en games die op korte termijn zullen verschijnen. Sony zet echter niet alleen maar in op games.

Er zullen namelijk ook diverse non-gaming ervaringen voor PS VR beschikbaar worden gesteld. Inmiddels heeft Sony een lijst vrijgegeven met de speciale ervaringen en video services die in Europa voor het apparaat zullen verschijnen en deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Het is helaas nog niet duidelijk of al deze titels ook daadwerkelijk aanstaande donderdag beschikbaar zullen zijn. Hou er daarnaast rekening mee dat enkele ervaringen gratis zullen zijn, maar sommigen kosten geld. Welke dit zijn en wat de prijs ervan is, heeft Sony ook nog niet bekendgemaakt.

Allumette


Journey to a city in the clouds in this VR movie of love and sacrifice, featuring a stirring soundtrack and hand-crafted visuals.

Atomic Ghost Fleet


In Alchemy VR’s Atomic Ghost Fleet, descend into the remote tropical waters around the Bikini Atoll and come face to face with an undisturbed marine world of extraordinary shipwrecks.

Cocos Shark Island


Travel 240 miles off the coast of Costa Rica in the heart of the Pacific Ocean to the incredible Cocos Island – described by legendary explorer Jacques Cousteau as “the most beautiful island in the world”.

This tropical ecosystem is a mecca for schools of exotic fish – and hungry sharks. Join a team of research scientists as they dive into this underwater paradise at feeding time to observe 360 degrees of this thrilling event produced by the team at Alchemy VR.

David Attenborough’s First Life VR


Alchemy VR’S First Life takes you on a journey of discovery to the Cambrian Oceans of 540 million years ago as David Attenborough reveals the dawn of life – and introduces you to the earliest inhabitants of an amazing marine world.

Littlestar VR Cinema


Plug into the leading entertainment network dedicated exclusively to virtual reality, 360 degree video and fully immersive experiences, featuring the best content from channels like ABC, Showtime, Discovery, Nat Geo, A+E, Disney and more.

Harmonix Music VR


Unlock the virtual reality potential of your music collection and see your favourite songs in incredible new ways.

Add your chosen tunes to a USB stick, plug into your PS4 and let Harmonix Music VR conjure a unique visual projection to fit the rhythm – including a transforming alien beach, a psychedelic kaleidoscope, an artistic 3D canvas and an intense VR dance party.

Invasion!


Become part of an animated alien invasion movie starring Ethan Hawke that was shown at the Cannes, Tribeca and Toronto film festivals.

Kismet


Transport yourself to a magical realm using the mystic arts of tarot and astrology, brought to life in a beautiful handmade, Gothic style.

Vrideo


Explore a whole host of VR channels and stream video from a diverse range of categories and trending content.

Within


Discover the finest VR storytelling from a range of creators within a single app, from tales of imagination to incisive documentaries.

  1.    5406 XP
    7th-son's avatar

    Vrideo zal wel erg beperkt zijn, of helemaal niet komen

  2. Anoniem -   
    191.96.249..xxx's avatar

    wat een artikel weer, gewoon gecopieerd van PlayStation Blog 1 op 1 had dan op zijn minst de tijd genomen alles even netjes te vertalen, maar nee dat was weer teveel moeite zeker.

    ook in dit artikel weer heel verhaal maar uiteindelijk weet Sony nog niet wat het allemaal is en wat het gaat kosten, al met al we weten nu nog niks

  3.    1266 XP
    coristus's avatar

    Lijkt me best heel leuk. Ik kijk graag naar vr film. Er zijn op de gear vr aardig wat korte films beschikbaar. Zoals vliegen rond een vulkaan, snowboarden etc. en dat is gewoon leuk om te kijken.

  4.    1266 XP
    coristus's avatar

    @191.96.249..xxx:
    Klaag toch niet zo jongen.. pff

  5. Anoniem -   
    84.241.194.xxx's avatar

    @191.96.249..xxx: man man man wat zijn er toch beel zeikerd op deze site.. pfff. Wel mooi dat er veel besteed word aan non gaming. VR bied immers zoveel

  6.    1794 XP
    Mrduckie88's avatar

    Ik wacht de recensies in ieder geval af, en wat games. Als dat goed is, snel nog zelf even proberen en dan koop ik hem wellicht. Het lijkt me gaaf, maar tot dusver zijn dit soort dingen nooit echt succesvol geworden (eyetoy / ps move etc….)

  7. Anoniem -   
    84.107.237.xxx's avatar

    Weet iemand de resolutie van de PS VR? Mijn Galaxy s7 edge heeft 1440 x 2560 pixels, maar de pixels storen me enorm, als de ps vr minders pixels heeft hoeft het van mij al niet.

  8.    28 XP
    GreasyAce's avatar

    @84.107.237.xxx: http://www.pcmweb.nl/nieuws/sony-onthult-specificaties-playstation-vr.html

  9. Anoniem -   
    207.244.70.xxx's avatar

    @coristus: Ik mag toch mijn mening geven.

    @84.241.194.xxx: Dat er zoveel tijd aan besteed word komt alleen maar omdat er een hype van gemaakt word. Heel de store staat ook al vol met die VR games meuk, dat ze dat lekker in een apart gedeelte van de store zetten!

    Wat @Mrduckie88: ook al zegt Sony ging van de Eyetoy, PS Move, 3Dgaming ook helemaal maken en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Eyetoy werd niks meer mee gedaan, PS Move werden opeens geen games meer voor gemaakt omdat Sony er klaar mee was.

    Ik zie mezelf nog niet zo snel met een PS VR bril op om games te spelen, aangezien dit heel erg slecht is voor je ogen. En ik zie het nut van die PS VR totaal niet zonde van het geld.

  10.    1794 XP
    Mrduckie88's avatar

    @207.244.70.xxx: Los van dat, maar een ps move heb ik gekocht met het idee , dit wordt het “nieuwe besturen ” , koop je zo’n ding voor 80,- euro , en het flopt….. 400,- voor een ps VR vind ik veel geld, moet ik weer ps move erbij kopen, Voor iets waarvan de resolutie niet optimaal is, wat ook logisch is hoor, daarnaast wil ik ook inderdaad zien wat het “met je doet” , 3d films en games zou ook de toekomst worden, en zie nu eens? Daarnaast, van 3d beelden krijg ik kopzeer na een uurtje kijken….

  11. Anoniem -   
    157.193.135..xxx's avatar

    @84.107.237.xxx:
    De resolutie zegt op zichzelf weinig bij ps VR. Ik weet dat het lager is dan de S7, maar heb hier minder last van dan bij andere apparaten.

  12. Anoniem -   
    83.80.154.xxx's avatar

    Nu ik dit zie koop ik hem helemaal niet meer.

  13. Anoniem -   
    77.251.182..xxx's avatar

    @157.193.135..xxx: idd.. wat een vergelijking ook weer.. de pixels op een mobiel van zoveel inch groot en aantal pixels op de VR.

    Mensen die klagen hierover hebben de headset duidelijk nog niet opgehad om hem te proberen.

    Zelf ga ik hem niet halen omdat ik er misselijk van word. Ik heb erg snel last van motion sicknes en bij de VR met snel bewegende beelden werd ik echt misselijk. Wat ik overigens wel erg jammer vind want ik vind het wel een vet ding!

    MM

  14. Anoniem -   
    2001:1c02:2f02:1100:b0fa:a8a1:ccab:1.xxx's avatar

    @207.244.70.xxx: Zo slecht voor je ogen is het niet

  15.    28 XP
    GreasyAce's avatar

    @207.244.70.xxx: ondanks mijn scepticisme ben ik wel enorm benieuwd naar de ervaringen die je kunt hebben door die films met betrekking tot natuur (en nee geen porno..) dat wordt denk ik toch wel een erg unieke ervaring om dieren en het natuur van zo dichtbij te zien, maar dat is niet waarmee VR gaat verkopen daarvoor zijn goede games nodig en die zie ik nog maar weinig al helemaal wanneer je de prijzen en de reviews ervan ziet en leest. Dat moet veranderen dan pas kan dit mogelijk een succes worden. Helaas is ook in de reviews vaak motion sickness en de lage resolutie als tegenargument gebruikt. Dusja we zullen zien net als bij de PS4 Pro..

  16. Anoniem -   
    85.148..xxx's avatar

    Hier ben ik erg blij mee. Als je eens wat anders met je vr wil dan gamen zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden.

    Keep it up PSX-Sense. Laat je niet van de kaart brengen door verwende zuurpruimen die ook nog eens weinig kennis hebben op het gebied van games en toebehoren en maar wat in het luchtledige blèren. Deze mensen willen alleen maar tegen schenen aan trappen.

  17. Anoniem -   
    94.215.29..xxx's avatar

    @84.107.237.xxx: Sony heeft iets gedaan met de pixels, iets met een filter? Weet niet wat ‘maar het zorgt ervoor dat de lage resolutie niet zo erg opvalt’.

  18. Anoniem -   
    85.148..xxx's avatar

    @77.251.182..xxx: Welke game heb je getest op de vr? Ik heb Valkyrie mogen spelen op de Gamescom en aangezien ik ook tot de categorie motion sickness ‘patienten’ behoor was ik bang dat VR niet aan mij besteed zou zijn. Gelukkig had ik nergens last van. Welicht als ik langer zou gamen met zo’n ding op mijn knikker maar ik waag het er maar op. Ik snak naar wat vernieuwing op gamegebied.

    Wellicht heb je enkel bij spellen met hele snelle beelden last van motion sickness? Ik zou het apparaat niet te snel ‘afschrijven’ en het zeker nog een kans geven!

  19. Anoniem -   
    94.215.29..xxx's avatar

    @83.80.154.xxx: Er komen meer apps bij en daardoor trek jij de conclusie dat je de vr niet meer wil…? Sorry maar dat begrijp ik niet.

  20.    154 XP
    tielo's avatar

    Jammer dat The Walk er niet bij zit. Ik snap dat Sony niet wil dat je gaat lopen met het ding maar de demo zag er vet uit en is een product van Sony Pictures Entertainment.
    Wel vet dat je er meer mee kan dan alleen gamen.

  21. Anoniem -   
    80.57.64..xxx's avatar

    Jeetje, dat gezeur of te weinig pixels… Zet zo’n bril eens op een oordeel dan pas of het iets is. Het is echt niet zo dat je tegen blokjes aan zit te kijken. En lenzen van de PSVR zijn goed en het is wat onscherper dan dat je naar een hd scherm zit te kijken (zeker op een hogere resolutie smartphone scherm) maar ik had er totaal geen last van tijdens mijn eerste ervaring met de PSVR. Ga eens naar de dichtsbijzijnde winkel waar je hem kunt uitproberen en zeg dan pas wat je er van vindt.

  22. Anoniem -   
    83.87.155.xxx's avatar

    @207.244.70.xxx: Gast wat lul jij nou slap? Geef me een onderbouwd wetenschappelijk artikel dat VR slecht is voor je ogen?

  23. Anoniem -   
    178.250.145..xxx's avatar

    @83.87.155.xxx:

    Hier meer erover:
    Maar beetje logisch nadenken en het idee..
    2 schermpjes vlak voor je ogen…
    kan nooit goed zijn op de lange duur…
    Time will prove it
    http://venturebeat.com/2015/04/18/were-not-talking-about-what-vr-is-doing-to-our-eyes-and-our-brains/

    https://essilorusa.com/content/essilor-usa/en/newsroom/news/virtual_reality_bad.html

    https://www.cnet.com/news/the-dangers-of-virtual-reality/

    https://netguide.co.nz/story/are-virtual-reality-headsets-bad-our-eyes/

    https://steamcommunity.com/app/358040/discussions/0/405694031550102287/