29651106674_1c07709eba_o

Met de komst van PlayStation VR krijgen apps op de PS4 ook de nodige updates. Zo ook de PS4 Media Player, die vandaag met een update naar versie 2.50 wordt gebracht. De belangrijkste toevoeging met deze update is de optie om 360° video te kunnen bekijken. Dit zorgt ervoor dat je bestanden kunt gaan afspelen die virtual reality ready zijn, zodat je deze in volle glorie met PlayStation VR kunt beleven.

De VR-functionaliteit binnen de Media Player beperkt zich niet alleen tot video, maar werkt ook met foto’s in 360°. Hiervoor activeer je simpelweg de VR modus binnen het opties menu van de Media Player. Vervolgens kies je de media die je wilt bekijken vanaf een media server of USB-stick. Wanneer de media VR ondersteunen, kun je dit bekijken via PlayStation VR.

Dat is niet alles, want met de update wordt ook ondersteuning toegevoegd voor FLAC audio files. Deze hoge resolutie audiobestanden worden vanaf nu volledig ondersteund door de Media Player. Verder worden MP3 bestanden en AAC bestanden nu geupscaled dankzij Sony’s DSEE HX technologie. Dit moet ervoor gaan zorgen dat compressed bestanden, zoals MP3 en AAC, nu beter klinken via de Media Player, aldus Sony.