PS4_Pro_Logo_TM_NEG_1473281512-ds1-670x383-constrain

Voor diegene die straks zijn of haar PS4 Pro wilt upgraden met een SSD-schijf, is er goed nieuws. De PS4 Pro gaat namelijk SATA 3.0 ondersteunen. Dit nieuws komt als een verrassing, want in een eerder interview van 4Gamer met Sony Interactive Entertainment Engineering Division chief Masayasu Ito, werd iets anders gemeld. Toen vertelde hij dat de PS4 Pro en PS4 Slim beiden voorzien zijn van een Serial ATA (SATA) 2.0 interface.

Vandaag publiceerde men echter een correctie, naar aanleiding van nieuwe informatie afkomstig van Sony Interactive Entertainment. Sony meldt namelijk dat de PS4 Pro wel een SATA 3.0 interface gaat krijgen. Dit zorgt ervoor dat de data transfer rate van de harde schijf van 3.0 Gbit/s naar 6.0 Gbit/s gaat. Dit is dus een verdubbeling van data transfer, wat zorgt voor een veel betere performance van de console en kortere laadtijden.

Dit is ook goed nieuws voor diegene die er een SSD in willen stoppen, iets wat bij de huidige PS4 niet meteen interessant is vanwege de SATA 2.0 interface. Met SATA 3.0 benut je immers wel de verbetering in snelheid die een SSD biedt, wat de laadtijden van games flink kan inperken.