Schermafbeelding 2016-10-13 om 14.04.27

Battlefield 1 is eindelijk speelbaar voor diegene met een PC of Xbox One en een abonnement op EA Access of Origin Access. Voordat de daadwerkelijke launch van de game plaatsvindt, krijgen gamers op dit platform met bijbehorend abonnement al toegang tot Battlefield 1. Dit zorgt ervoor dat er veel details naar buiten komen over de game en het meest opmerkelijke hiervan is de aanwezigheid van het Kolibri pistool.

Dit pistool is ooit gemaakt door een Oostenrijkse horlogemaker tussen 1910 en 1914, helemaal passend dus bij de tijdlijn van Battlefield 1. Dit wapen is zo ontzettend klein, dat er een 2mm kogel in gaat die met een kracht van 4 joules wordt afgeschoten. Ter verduidelijking, dit is zelfs nog minder dan menig paintball geweer dat je vandaag de dag kunt kopen. Het pistool was in die tijd bedoeld ter zelfverdediging, maar bleek uiteindelijk niet zo goed te werken. De kogels deden vrij weinig en de accuraatheid was ver te zoeken.

Desalniettemin zit het in Battlefield 1 en om het Kolibri pistool in actie te zien, hebben we de onderstaande GIF voor je die vandaag opdook via Reddit. Vooral de reload-animaties zijn weer on-point, zoals we gewend zijn van Battlefield 1 reload easter-eggs.

Battlefield 1 ligt voor iedereen vanaf 21 oktober in de winkels en onder andere de Media Markt in de Bijlmer, Amsterdam, want daar zal een nachtlancering plaatsvinden.