maxresdefault (41)

Jim Ryan, president en chief executive bij Sony Interactive Entertainment Europe, had gisteren een interview bij CNBC ter ere van de PlayStation VR launch. Volgens Jim Ryan moet Sony de productie flink gaan opschroeven, omdat er een hoge vraag is naar de PlayStation VR headset. Hij vertelde dat Sony verwacht dat er “zo’n honderdduizenden” units verkocht zullen worden bij de launch. Deze uitspraak deed hij niet zomaar, Sony heeft immers inzage in het aantal pre-orders en bestellingen van retailers.

Wanneer je deze data naast de bestaande VR headsets legt, zit er een groot gat tussen. Zo meldde men dat er 3 maanden na de launch van HTC Vive er zo’n 100.000 exemplaren verkocht waren. De Oculus Rift heeft minder exemplaren verkocht, zo bleek uit informatie afkomstig van Steam. Oculus CEO Palmer Luckey, vertelde echter dat de data afkomstig van Steam niet de juiste sales reflecteert van de headset, maar weigerde zelf vervolgens cijfers vrij te geven.

Sony’s cijfer ligt echter vele malen hoger dan de gemaakte schattingen en vrijgegeven data van de HTC Vive. Hiermee valt dus wel te stellen dat PlayStation VR de meest succesvolle VR-launch is tot nu toe. Volgens Jim Ryan is de interesse in de headset dan ook “significant” en zal het bedrijf beduidend meer headsets gaan verschepen aan het einde van 2016.

Jullie hebben inmiddels ook massaal laten weten wat jullie ervaringen met PlayStation VR zijn. Hieruit bleek dat het merendeel behoorlijk positief is over PlayStation VR.